Gratis verzending vanaf €40
30 jaar expertise
Achteraf betalen
Thuiswinkel WaarborgKlantenservice
0
0
Gratis verzending vanaf €40
30 jaar expertise
Achteraf betalen

Door Jurriaan Maassen, 7 augustus 2023

Energieverbruik fitnesstoestellen en duurzame alternatieven

De dag van vandaag zie je steeds meer cardio toestellen op zowel de particulieren als professionele markt verschijnen. Fitness is een hot topic. De toestellen evolueren elk jaar naar een hoger niveau en daarbij is het erg belangrijk dat er ingespeeld wordt op de vraag van de klant. Innovatie staat daarbij centraal.

Eén van de topics dat steeds vaker terugkomt is het energieverbruik van een cardio-toestel. Als bedrijf wil je bijvoorbeeld graag investeren in groene stroom. Terwijl je als huisvader misschien wel wil weten hoeveel jouw loopband eigenlijk verbruikt.  

Wat is het energieverbruik van mijn fitnesstoestel?

Dit hangt van verschillende factoren af. De grootste factor is wat voor weerstand het apparaat kan genereren. Sommige zouden denken dat een loopband bijvoorbeeld altijd meer verbruikt dan een hometrainer. Dit is echter niet waar.

Hieronder vind je gemiddelde waardes qua verbruik:

  • Ergometer op 100 Watt: 0,2 KW/h
  • Loopband met 2.5 pk motor tegen 10 km/h: 0,40 KW/h
  • Professionele loopband met 4 pk motor tegen 10 km/h: 1,0 KW/h
  • Crosstrainer met gemiddelde belasting (geen wattage): 0,04 KW/h
  • Hometrainer met gemiddelde belasting (geen wattage): 0,04 KW/h

Doorgaans vallen deze waardes erg goed mee. Er zijn echter ook fitness toestellen die helemaal geen stroom verbruiken. Je denkt niet enkel aan je verbruik, het is ook nog eens handig. Zo ben je niet plaatsgebonden en hoef je geen kabel doorheen de ruimte te trekken. Hieronder een overzichtje van enkel van onze energiezuinige fitnessapparatuur.

Octane Max Trainer

Duurzame fitnesstoestellen

  1. De Airdynes van Schwinn & Octane zijn het beste voorbeeld van energiezuinige cardio-apparatuur. Ze werken namelijk met luchtweerstand. Hoe harder je trapt of duwt, hoe meer lucht je genereerd, hoe zwaarder de weerstand wordt. Het display wordt aangedreven door 2 batterijen. Naast de Airdynes vind je ook luchtroeiers zoals de Finnlo Aquon Competition terug. Zij werken net op dezelfde manier. Aansluitend op de Airdyne van Octane heb je ook nog de Bowflex Max Trainer die ook op luchtweerstand werkt.

  2. Volgend op de luchtroeiers zijn de waterroeiers. Een waterroeier is niet alleen een energiezuinig cardio-toestel, het werkt voor veel mensen ook nog eens kalmerend. De werking is eenvoudig, je hebt binnen het watervat 2 tanks. Aan de hand van een draaiknop kies je hoeveel water er in de binnenste tank loopt, vervolgens roei je met minder of meer water wat de weerstand zal bepalen. Daarboven op werkt het net zoals bij de luchtweerstand, hoe harder je roeit, hoe meer weerstand je genereert.

  3. In onze professionele reeks, ideaal geschikt voor elke kinesist of bedrijfsruimte hebben we de modellen uit de Toorx Professional Line. Zoals bijvoorbeeld de ERX-9500. Deze crosstrainer heeft een eigen stroomgenerator. Het zijn dus zelf opwekkende fitnesstoestellen.

  4. Spinningsfietsen werken in veel gevallen met een manuele magneetrem. Je stelt de weerstand dus zelf in, een ideaal groen cardiotoestel dat je bovendien nog eens makkelijk overal kan plaatsen.

Heb jij vragen over je verbruik van je toestel? Ben je opzoek naar fitness toestellen met groene stroom, of wil je ze eens testen? Neem dan contact met ons op.

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking