Terug

 • 30 dagen bedenktijd
 • Altijd goed advies
 • Betaal achteraf met Klarna

Contact en veel gestelde vragen

NRG fitness B.V.
Vang 4-6
4661 TX Halsteren
Nederland

IBAN NL56 RABO 0126317879
BIC RABONL2U

KvK 64918114
BTW NL855902620B01
EORI NL855902620

T. 0165 512 603 vanuit NL
T. 0031165 512 603 vanuit BE

Openingstijden:

Maandag t/m donderdag: 09:00 – 17:00
Vrijdag: 09:00 - 16:00 uur

Neem contact op

* Verplichte velden

Veelgestelde vragen


1. Gebruik en onderhoud van uw fitnessapparaat

1.1 Ik kan de Schwinn Trainer app niet vinden

De Schwinn Trainer app is inderdaad niet meer beschikbaar. Deze is inmiddels vervangen door de app Explore the World by Bowflex. Een account aanmaken is gratis. Er zijn betaalmogelijkheden voor routes maar dit is verre van verplicht. Met het gratis account kan je tijdens het trainen je hartslag bijhouden. Nadat je training is afgerond kan je deze data opslaan en bijvoorbeeld exporteren naar de Apple Health Kit.

1.2 Ik kan de Nautilus Trainer app niet vinden

De Nautilus Trainer app is inderdaad niet meer beschikbaar. Deze is inmiddels vervangen door de app Explore the World by Bowflex. Een account aanmaken is gratis. Er zijn betaalmogelijkheden voor routes maar dit is verre van verplicht. Met het gratis account kan je tijdens het trainen je hartslag bijhouden. Nadat je training is afgerond kan je deze data opslaan en bijvoorbeeld exporteren naar de Apple Health Kit.

1.3 Ik krijg een errormelding te zien (E1, E2, E3 etc) op mijn display

Vul ons serviceformulier volledig in. Wij helpen u dan verder.

https://www.nrgfitness.nl/service/serviceformulier/

1.4 Ik krijg mijn Nautilus of Schwinn fitnessapparaat niet gekoppeld via Bluetooth

Bij de huidige generatie fitnessapparaten maakt u niet meer verbinding via de instellingen van uw smartphone of tablet. Dit wordt nu in de app zelf geregeld. 

1.5 Hoe kan ik de weergave op mijn Nautilus of Schwinn scherm omzetten van Miles naar km?

Wanneer de console voor de eerste keer wordt opgestart, moeten de datum, de tijd en uw voorkeur voor de maateenheden worden ingesteld.

 1. Datum: Druk op de verhoog- en verlaagtoetsen om de huidige actieve waarde (die knippert) aan te passen. Druk op de toetsen Links/Rechts om de selectie van de huidige actieve waarde (maand/dag/jaar) te veranderen.
 2. Druk op OK om in te stellen.
 3. Tijd: Druk op de verhoog- en verlaagtoetsen om de huidige actieve waarde (die knippert) aan te passen. Druk op de toetsen Links/Rechts om de selectie van de huidige actieve waarde (uur/minuten/AM of PM) te veranderen.
 4. Druk op OK om in te stellen.
 5. Maateenheden: Druk op de verhoog- en verlaagtoetsen om te kiezen tussen 'MILES' (Engelse maten) of 'KM'
  (metrische maten).
 6. Druk op OK om in te stellen. De console keert terug naar het Opstart/Stand-by-scherm.

1.6 Mijn crosstrainer maakt een krakend geluid, wat kan dit zijn?

Indien de crosstrainer reeds enige tijd in gebruik is dan wordt een krakend geluid veroorzaakt door bouten in de upright tube (de stang richting de display). Indien er een beschermkapje aanwezig is dient u dit even omhoog te tillen waardoor deze zichtbaar worden. Draai de bouten los en daarna weer stevig vast. Indien het probleem aanhoudt kunt u wat loctite proberen.

1.7 De trapper van mijn hometrainer maakt een tikkend geluid bij elke omwenteling. Hoe kan ik dit oplossen?

Een tikkend geluid van een trapper bij elke omwenteling is het gevolg van het niet goed genoeg aandraaien van de trapper. Zorg ervoor dat de trapper goed recht op de trapas wordt gemonteerd en gebruik een goede, stevige steeksleutel om deze vast te draaien. Let op - draai allebei de trappers NAAR VOREN vast. De linkertrapper heeft dus een tegengestelde schroefdraad.

2. Prijzen op de website

2.1 Zijn de prijzen online altijd inclusief BTW?

Alle prijzen op onze website worden inclusief BTW weergegeven. Indien u als zakelijke klant vanuit het buitenland een account aanmaakt en uw BTW-nummer invoert dan worden de prijzen op onze website automatisch excl. BTW weergegeven.

3. Leveren op zaterdag

3.1 Leveren jullie ook standaard op zaterdag?

Indien voor 16:00 uur besteld op vrijdag leveren wij pakketten tot 20 kg standaard op zaterdag in Nederland en België.

4. Afhalen

4.1 Kan ik mijn bestelling ook afhalen bij jullie magazijn?

Absoluut. Kies bij het plaatsen van uw bestelling voor de optie "afhalen" en geef bij de opmerkingen aan wanneer u in de buurt bent, dan zorgen wij ervoor dat uw bestelling voor u klaar staat. Let op - afhalen kan alleen op werkdagen van 09:00 - 16:30 uur.

5. Bestellen

5.1 Kan ik ook via e-mail bestellen?

Geen probleem, u kunt ons een e-mail sturen via [email protected] met uw adresgegevens en de productkeuze. Wij maken dan handmatig de order voor u aan en sturen u een betaallink.

Let op - de beschikbaarheid van artikelen is dan niet gegarandeerd. Op de website wordt dit continu bijgewerkt. Indien u per e-mail bestelt dan wordt dit pas bijgewerkt zodra een van onze collega's de order in het systeem plaatst. Mocht het product niet meer op voorraad zijn informeren wij u direct over de levertijd.

6. Internationaal aankopen

6.1 Kan ik zakelijk een bestelling plaatsen?

Jazeker. Geeft u bij het doorgeven van de order uw bedrijfsnaam en BTW-nummer door dan wordt dit automatisch op uw factuur verwerkt.

Indien u vanuit buiten Nederland maar wel vanuit de EU bestelt dan zal de BTW automatisch worden verlegd waardoor u direct de totale orderwaarde exclusief BTW ziet.

7. Retouren

7.1 Wat is mijn zichttermijn en wat zijn de voorwaarden voor retourneren van mijn product?

U heeft het recht om binnen een termijn van 30 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 30 dagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. Wilt u gebruikmaken van gratis retourneren? Kijk voor meer informatie op https://www.nrgfitness.nl/service/retourneren/

8. Leveren in Europa

8.1 Leveren jullie ook in andere landen dan Nederland, België, Luxemburg en Duitsland?

Jazeker, wij leveren in principe naar alle landen in Europa. Stuur een mailtje naar [email protected] met je adres en we voorzien je van een gunstig tarief inclusief transport.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
NRG fitness 8,9 / 10 - 510 Reviews @ Thuiswinkel Waarborg
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »