Gratis verzending vanaf €40
30 jaar expertise
Achteraf betalen
Thuiswinkel WaarborgKlantenservice
0
0
Gratis verzending vanaf €40
30 jaar expertise
Achteraf betalen
Filters
Prijs
Tot
Materiaal
Aantal programma's
Kleur
Hartslagfunctie
Bluetooth

Loopband kopen? Bekijk de Loopbanden van NRGfitness.nl

Stel uw snelheid en helling in voor uw ideale instellingen, wandel of loop door de mooiste gebieden terwijl u luistert naar uw favoriete muziek. Of werk aan uw revalidatie. Met een loopband kan het allemaal op uw eigen tempo.

Met een loopband die je bij NRG Fitness BV kunt kopen, wordt hardlopen in je eigen huis of fitnessruimte mogelijk! Je bepaalt zelf de snelheid, hellingshoek en de rest van jouw ideale instellingen. Waan jezelf in prachtige gebieden terwijl je lopend of wandelend luistert naar je favoriete muziek. Of werk je thuis aan je revalidatie? Met een loopband die je online in onze webshop kunt bestellen en kopen, is het allemaal mogelijk in je eigen tempo.

Een loopband is een veelzijdig fitnessapparaat dat je kan helpen om je conditie te verbeteren, gewicht te verliezen en je spieren te versterken. Het is ook een ideale manier om te trainen onder alle weersomstandigheden, en je kunt het gebruiken in de privacy van je eigen huis. Hieronder zullen we de voordelen van een loopband bespreken en waar je op moet letten bij de aankoop ervan.

De voordelen van een loopband

Een loopband heeft veel voordelen ten opzichte van andere fitnessapparatuur. Hieronder vind je enkele van de belangrijkste voordelen:

Verbetering van de conditie: Een loopband is een uitstekend apparaat om je conditie te verbeteren. Het biedt de mogelijkheid om te wandelen, joggen of rennen, afhankelijk van je fitnessniveau. Bovendien kun je de snelheid en helling van de loopband aanpassen, waardoor je je training kunt aanpassen aan je fitnessniveau.

Gewichtsverlies: Een loopband kan helpen bij het verbranden van calorieën en dus bij gewichtsverlies. Het aantal verbrande calorieën is afhankelijk van de snelheid en helling van de loopband en de duur van de training.

Versterking van spieren: Een loopband kan ook helpen bij het versterken van spieren. Het gebruik van een loopband kan de spieren in je benen, buik en rug versterken.

Trainen onder alle weersomstandigheden: Het gebruik van een loopband stelt je in staat om te trainen onder alle weersomstandigheden. Je kunt binnen trainen, zonder last te hebben van regen, wind of sneeuw.

Privacy: Het gebruik van een loopband stelt je in staat om te trainen in de privacy van je eigen huis. Je hoeft niet naar een sportschool te gaan en je kunt trainen wanneer het jou uitkomt.

De juiste loopband voor jou

Voordat je een loopband aanschaft, is het belangrijk om na te denken over welk type loopband het beste bij je past. Hieronder vind je enkele factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van de juiste loopband:

Budget: Bedenk hoeveel geld je wilt uitgeven aan een loopband. Loopbanden zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, van enkele honderden tot duizenden euro's.

Gebruik: Bedenk waarvoor je de loopband gaat gebruiken. Wil je bijvoorbeeld wandelen, joggen of rennen? Wil je de loopband gebruiken voor lange duurtrainingen of voor korte sprintsessies?

Gewicht: Het is belangrijk om na te gaan welk gewicht de loopband kan dragen. Dit is vooral belangrijk als je zwaarder bent dan gemiddeld.

Snelheid: Bedenk welke snelheid je nodig hebt om je doelen te bereiken. Een loopband met een snelheid van 10 km/u is bijvoorbeeld geschikt voor wandelen en joggen, terwijl een loopband met een snelheid van 20 km/u geschikt is voor sprinten.

Grootte: Bedenk hoe groot de loopband moet zijn. Meet de beschikbare ruimte in huis en zorg ervoor dat de loopband daar in past. Het is belangrijk om te weten welke afmetingen de loopband heeft en of deze past in de ruimte waarin je van plan bent om deze te gebruiken.

Helling: Overweeg of je een loopband met helling nodig hebt. Een loopband met helling kan je helpen bij het verbranden van meer calorieën en het versterken van spieren.

Merk en garantie: Bekijk de verschillende merken en modellen loopbanden en controleer de garantievoorwaarden. Kies voor een betrouwbaar merk en controleer of er garantie wordt gegeven op het apparaat.

De mogelijkheid om trainingsdata te synchroniseren: loopbanden met Bluetooth die je online bij ons kunt bestellen, bieden de mogelijkheid om al je data bij te houden en je progressie te meten.

Als je op zoek bent naar de juiste loopband, zijn er nog andere factoren die je in overweging moet nemen. Het is goed om te kijken naar de geluidsproductie van de loopband. Als je in een appartement woont of de loopband wilt gebruiken terwijl andere mensen in huis zijn, kan het belangrijk zijn om een loopband te kiezen die weinig geluid maakt.

Daarnaast is het handig om te kijken naar de verschillende functies en programma's die beschikbaar zijn op de loopband. Sommige loopbanden hebben bijvoorbeeld hartslagmeters, ingebouwde ventilatoren, USB-poorten of schermen met trainingsprogramma's. Bedenk welke extra functies jij belangrijk vindt en welke nodig zijn om je fitnessdoelen te bereiken.

Het kiezen van de juiste loopband kan soms overweldigend zijn, maar door rekening te houden met de verschillende factoren en functies die beschikbaar zijn, kun je een weloverwogen beslissing nemen. NRG Fitness staat ook altijd klaar om u te helpen met het vinden van de beste loopband voor u.

Soorten loopbanden

Er zijn verschillende soorten loopbanden beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende soorten loopbanden:

Basis loopband: Een basis loopband is een eenvoudige loopband die geschikt is voor wandelen en joggen. Deze loopbanden hebben vaak een lage maximale snelheid en geen helling.

Geavanceerde loopband: Een geavanceerde loopband is een loopband met meer functies en mogelijkheden dan een basis loopband. Deze loopbanden hebben vaak een hogere maximale snelheid en kunnen hellingen simuleren.

Commerciële loopband: Een commerciële loopband is een loopband die geschikt is voor intensief gebruik in sportscholen en andere openbare ruimtes. Deze loopbanden zijn duurzaam en hebben meestal geavanceerde functies.

Inklapbare loopband: Een inklapbare loopband is een loopband die opgevouwen kan worden voor opslag. Deze loopbanden zijn handig als je weinig ruimte hebt in huis.

Naast de hierboven genoemde soorten loopbanden zijn er nog enkele andere varianten beschikbaar die het overwegen waard zijn bij het kopen van een loopband. Zo zijn er bijvoorbeeld loopbanden met speciale dempingssystemen die zorgen voor een vermindering van de impact op je gewrichten tijdens het lopen. Deze zijn vooral geschikt voor mensen die gevoelig zijn voor blessures of last hebben van gewrichtspijn.

Een andere variatie is de loopband met een ingebouwd scherm, waarmee je tijdens het lopen bijvoorbeeld tv kunt kijken, naar muziek kunt luisteren of virtuele routes kunt volgen. Dit kan het lopen op een loopband een stuk aangenamer maken en je gemotiveerd houden om te blijven trainen.

Daarnaast zijn er ook loopbanden die geschikt zijn voor specifieke trainingsdoelen, zoals loopbanden met een ingebouwde hartslagmeter en trainingsprogramma's die gericht zijn op het verbeteren van je conditie of het verbranden van vet. Voor mensen die specifieke doelen hebben, kan het dus de moeite waard zijn om te kijken naar loopbanden met deze extra functies.

Loopband met helling of zonder hellingshoek

Een belangrijke overweging bij de aanschaf van een loopband is of je een loopband met helling nodig hebt. Een loopband met helling kan je helpen bij het verbranden van meer calorieën en het versterken van spieren. Door te trainen op een loopband met helling, simuleer je het lopen of rennen bergopwaarts. Dit is een effectieve manier om je beenspieren te versterken en te werken aan je uithoudingsvermogen.

Als je van plan bent om te wandelen of licht te joggen, heb je waarschijnlijk geen loopband met helling nodig. In dit geval kun je een loopband zonder hellingshoek overwegen. Een loopband zonder helling is vaak goedkoper en neemt minder ruimte in beslag dan een loopband met helling.

Als je serieuzer wilt trainen en je doelen wilt bereiken, kan een loopband met helling een goede investering zijn. Veel loopbanden hebben een instelbare hellingshoek, zodat je de moeilijkheidsgraad kunt aanpassen aan je trainingsniveau.

 

Loopband met of zonder interactief scherm/ touch screen.

Loopbanden met een interactief scherm of touchscreen scherm zijn steeds populairder geworden in de fitnesswereld. Hier zijn enkele voor- en nadelen van deze soorten loopbanden:

De voordelen:

Motivatie: Loopbanden met een interactief scherm hebben vaak functies die je kunnen motiveren om te blijven trainen. Denk bijvoorbeeld aan trainingsvideo's, interactieve spellen en social media-integratie. Hierdoor wordt trainen leuker en blijf je gemotiveerd om je doelen te bereiken.

Entertainment: Met een interactief scherm op een loopband kun je tijdens het trainen ook genieten van entertainment zoals muziek, video's en tv-programma's. Dit kan de training leuker maken en de tijd sneller doen verlopen.

Informatief: Een interactief scherm op een loopband kan je ook voorzien van belangrijke informatie zoals hartslag, calorieverbranding en afgelegde afstand. Dit kan je helpen om de voortgang van je training bij te houden en je doelen te bereiken.

Personalisatie: Met een interactief scherm kun je je eigen trainingsprogramma's samenstellen, zodat je kunt trainen op de manier die het beste bij je past. Het scherm kan ook worden aangepast aan jouw voorkeuren, bijvoorbeeld door de helderheid en het contrast aan te passen.

Betere prestaties: Een interactief scherm kan je helpen om betere prestaties te leveren. Door bijvoorbeeld het tempo en de helling automatisch aan te passen, wordt de training intensiever en kun je sneller vooruitgang boeken. Dit kan vooral handig zijn als je doelen hebt zoals het verbeteren van je uithoudingsvermogen of het verliezen van gewicht.

Veiligheid: Een interactief scherm kan je helpen om veilig te trainen. Het scherm kan bijvoorbeeld aangeven wanneer je moet stoppen met een oefening of wanneer je moet rusten. Ook kan het scherm je helpen om de juiste techniek te gebruiken bij bepaalde oefeningen, wat blessures kan voorkomen.

Gemakkelijk te gebruiken: Een interactief scherm maakt het gebruik van de loopband gemakkelijker en intuïtiever. Door eenvoudige navigatie en duidelijke instructies is het gemakkelijk om te beginnen met trainen en het meeste uit je workout te halen.

 

De nadelen:

Kosten: Loopbanden met interactieve schermen zijn vaak duurder dan loopbanden zonder schermen. Dit kan een nadeel zijn als je op zoek bent naar een goedkope loopband. Let daarbij op dat een loopband met een scherm iets meer stroom verbruikt dan een normale loopband.

Onderhoud: Interactieve schermen vereisen mogelijk meer onderhoud dan traditionele loopbanden. Dit kan extra tijd en kosten met zich meebrengen.

Afleidend: Hoewel entertainment tijdens het trainen leuk kan zijn, kan het ook afleidend zijn. Het kan moeilijker zijn om je te concentreren op je training en het behalen van je doelen als je te veel wordt afgeleid door het scherm.

Het is belangrijk om de voor- en nadelen van loopbanden met interactieve schermen af te wegen voordat je er een aanschaft. Als je gemotiveerd en geïnspireerd raakt door trainingsprogramma's en entertainment op het scherm, kan een interactieve loopband een goede keuze voor je zijn. Als je echter op zoek bent naar een eenvoudige en goedkope loopband, kan een traditionele loopband zonder scherm beter bij je passen.

Loopband voor thuis

Een loopband voor thuis is een handige manier om te trainen zonder dat je de deur uit hoeft te gaan. Met een loopband in huis kun je op elk moment van de dag trainen, ongeacht het weer of andere omstandigheden.

Er zijn veel verschillende loopbanden beschikbaar die geschikt zijn voor thuisgebruik. Een inklapbare loopband kan bijvoorbeeld handig zijn als je weinig ruimte hebt in huis. Daarnaast zijn er loopbanden met geavanceerde functies zoals hartslagmeters, snelheidsregeling en programma's voor intervaltraining.

Bij het kiezen van een loopband voor thuis is het belangrijk om te letten op de grootte en het gewicht van het apparaat. Een zware loopband kan lastig zijn om te verplaatsen en kan problemen opleveren als je in een appartement woont. Een loopband met wielen kan handig zijn als je de loopband regelmatig wilt verplaatsen.

Welke spieren train je met een loopband?

Een loopband is een effectieve manier om verschillende spieren in het lichaam te trainen. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste spieren die getraind worden tijdens het lopen op een loopband:

Beenspieren: Tijdens het lopen op een loopband worden de beenspieren intensief gebruikt, waaronder de quadriceps, hamstrings, kuiten en bilspieren.

Buikspieren: Om de stabiliteit te behouden tijdens het lopen, worden de buikspieren en de rugspieren gebruikt.

Hart en longen: Door regelmatig te lopen op een loopband, worden de hart- en longfunctie verbeterd, wat leidt tot een betere algehele conditie.

Armen: Tijdens het lopen op een loopband bewegen de armen mee, wat kan helpen om de armspieren te versterken.

Kortom, een loopband is een veelzijdig en effectief fitnessapparaat dat kan helpen bij het verbeteren van de algehele conditie en het versterken van verschillende spieren in het lichaam. Door te kiezen voor de juiste loopband en regelmatig te trainen, kun je je gezondheid en fitheid verbeteren en je doelen bereiken.

Hoe verzorg ik mijn loopband?

Een goede verzorging van je loopband is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze optimaal blijft functioneren en een lange levensduur heeft. Hier zijn enkele tips om je loopband in topconditie te houden:

Houd de loopband schoon: Stof, vuil en zweet kunnen zich ophopen op de loopband en kunnen de werking ervan belemmeren. Maak de loopband daarom regelmatig schoon met een zachte doek en een mild schoonmaakmiddel. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen of oplosmiddelen die het oppervlak van de loopband kunnen beschadigen.

Controleer regelmatig de mat: De mat is een van de belangrijkste onderdelen van de loopband. Controleer regelmatig of de mat goed gespannen is en of er geen scheuren of slijtageplekken zichtbaar zijn. Een versleten mat moet worden vervangen om onveilige situaties te voorkomen.

Smeer de loopband regelmatig: De meeste loopbanden hebben smeerpunten waar smeermiddel kan worden toegevoegd. Het is belangrijk om deze punten regelmatig te smeren om te voorkomen dat de loopband stroef gaat lopen en beschadigd raakt.

Controleer de elektrische aansluitingen: Controleer regelmatig of alle elektrische aansluitingen nog goed vastzitten en of er geen beschadigingen zichtbaar zijn. Als er beschadigingen zijn, schakel de loopband dan niet in en laat het probleem oplossen door een professional.

Zet de loopband op de juiste plek: Plaats de loopband op een vlakke ondergrond en zorg ervoor dat er voldoende ruimte rondom de loopband is om te voorkomen dat deze beschadigd raakt.

Door regelmatig onderhoud uit te voeren, kun je ervoor zorgen dat je loopband in goede staat blijft en veilig kan worden gebruikt. Het is ook belangrijk om de gebruikershandleiding van de loopband te lezen en te volgen om te weten hoe je de loopband op de juiste manier kunt onderhouden.

Waar moet je op letten als je een loopband gaat kopen?

Wanneer je een loopband gaat kopen of online wilt bestellen, is het belangrijk om een loopband aan te schaffen die bij jou en jouw trainingsdoelen past. We raden je aan om op verschillende aspecten te letten, zoals:

 • Het maximale gebruikersgewicht: hoe hoger de maximale belasting van de loopband, des te steviger zal deze zijn. Loopbanden met een hoge maximale belasting worden erg lang gebruikt en gaan minder snel stuk.
 • De afmetingen van de loopoppervlakte: als je harder loopt, worden je passen groter. Langere mensen raden we aan om een loopband met een groter loopoppervlakte kopen.
 • Het soort trainingsprogramma’s (hellingshoek en/of snelheid): sommige loopbanden bieden programma’s aan waarbij de loopband zelf de snelheid wijzigt en je moet volgen. Andere doen dit met de hellingshoek waardoor het lopen zwaarder wordt. De ideale loopband om te kopen is degene met beide aspecten. Zo creëer je meer variatie en uitdaging in je training.
 • De garantietermijn: op alle loopbanden die we verkopen, bieden we garantie aan huis. Dat wil zeggen dat er bij een defect een monteur bij je langskomt op afspraak om dit te verhelpen. Sommige merken bieden twee jaar aan (zoals BH Fitness en Hammer) en andere merken hebben een uitgebreidere garantietermijn (zoals Finnlo en Nautilus).
 • De mogelijkheid om trainingsdata te synchroniseren: loopbanden met Bluetooth die je online bij ons kunt bestellen, bieden de mogelijkheid om al je data bij te houden en je progressie te meten.

Bij NRG Fitness BV vinden wij het vermogen van de motor niet belangrijk. Uiteraard heb je wel wat vermogen nodig, maar voor thuisgebruik is alles boven de 2 pk goed. De kwaliteit en de duurzaamheid van de motor in de loopband is dan belangrijker. Combineer je cardiotraining met wat krachttraining voor een complete work-out. In onze webshop vind je ook dumbbells en volledige trainingsbanken.

Zet je training voort onder alle weersomstandigheden

Als je fanatiek aan het hardlopen bent, dan wil je graag meerdere keren per week trainen. Als het koud wordt buiten, of het regent, dan is het kopen van een loopband die inklapbaar is de ideale oplossing om te blijven trainen zonder koud te worden! Inmiddels zijn er verschillende loopbanden in onze online shop te bestellen, die via Bluetooth gekoppeld kunnen worden. Hierdoor wordt je trainingsdata gewoon bijgehouden. Met een loopband die inklapbaar is, werk je trouwens ook prima aan een revalidatie na een blessure. Neem in deze situatie altijd de adviezen van je medische specialist in achting.

Heb je een keuze gemaakt?

Wil je graag een loopband die inklapbaar is, zodat jouw loopband niet te veel ruimte inneemt? Of hoeft je loopband niet inklapbaar te zijn, omdat je bijvoorbeeld een eigen sportruimte hebt? Wat jouw wensen ook zijn; bekijk ons aanbod eens rustig door om een goede keuze te kunnen maken. Zodra je de perfecte loopband hebt gevonden die je online bij ons wilt bestellen, dan maken wij het je graag gemakkelijk. Bij ons is het namelijk mogelijk om achteraf te betalen, naast allerlei andere betalingsmogelijkheden. Natuurlijk ben je ook altijd welkom om contact op te nemen met vragen over het kopen van een loopband. We raden je wel aan om een onderlegmat bij je loopband aan te schaffen. Dit dempt het geluid en vangt zweet op zodat je vloer niet beschadigd. Wil je liever een keer een andere sport proberen die ook nog eens leuk is? Bekijk dan ons ruime assortiment met fitnesstrampolines om springend je conditie te verbeteren! Uiteraard bieden we ook een groot assortiment aan overige fitnessapparatuur aan.

Filter
32 producten
Toorx Professional TRX 9000 EVO Loopband
Toorx ProfessionalTRX 9000 EVO Loopband
Beschikbaar
€5.299,00 Incl. btw
Bowflex Loopband 56
BowflexLoopband 56
Niet op voorraad
€3.999,00 Incl. btw
Bekijken
Toorx Fitness Loopband WP-G - Wandelband - Walking Pad
Toorx FitnessLoopband WP-G - Wandelband - Walking Pad
Beschikbaar
€599,00 Incl. btw
 • Gratis verzending vanaf €40
 • 30 jaar expertise
 • Achteraf betalen
Bowflex BXT326 Results™ Series Loopband
BowflexBXT326 Results™ Series Loopband
Niet op voorraad
€2.299,00 Incl. btw
Bekijken
BH Fitness F Series I.F1 Loopband met Bluetooth en ECO functie
BH FitnessF Series I.F1 Loopband met Bluetooth en ECO functie
Beschikbaar
€1.199,00 Incl. btw
Nautilus T626 Loopband Black Series - met Explore the World
NautilusT626 Loopband Black Series - met Explore the World
Niet op voorraad
€1.799,00 Incl. btw
Bekijken
Bowflex BXT226 Results™ Series Loopband - met Zwift en Explore the World
BowflexBXT226 Results™ Series Loopband - met Zwift en Explore the World
Niet op voorraad
€1.899,00 Incl. btw
Bekijken
Schwinn 510T Loopband - Compatibel met Zwift
Schwinn510T Loopband - Compatibel met Zwift
Niet op voorraad
€1.199,00 Incl. btw
Bekijken
Toorx Fitness Walker EVO
Toorx FitnessWalker EVO
Beschikbaar
€799,00 Incl. btw
Everfit TFK 155 SLIM Loopband
EverfitTFK 155 SLIM Loopband
Beschikbaar
€629,00 Incl. btw
Everfit TFK-455-SLIM Loopband
EverfitTFK-455-SLIM Loopband
Beschikbaar
€699,00 Incl. btw
Toorx Fitness Street Compact
Toorx FitnessStreet Compact
Beschikbaar
€599,00 Incl. btw
Toorx Fitness City Compact Loopband
Toorx FitnessCity Compact Loopband
Beschikbaar
€599,00 Incl. btw
Bowflex Loopband 18
BowflexLoopband 18
Beschikbaar
€1.999,00 Incl. btw
Everfit TFK-655-SLIM Loopband
EverfitTFK-655-SLIM Loopband
Beschikbaar
€899,00 Incl. btw
Everfit TFK-855-SLIM Loopband
EverfitTFK-855-SLIM Loopband
Niet op voorraad
€1.099,00 Incl. btw
Bekijken
Toorx Professional Race Cross HIIT Curved Loopband
Toorx ProfessionalRace Cross HIIT Curved Loopband
Niet op voorraad
€3.299,00 Incl. btw
Bekijken
Everfit Loopband TFK-135-SLIM
EverfitLoopband TFK-135-SLIM
Beschikbaar
€499,00 Incl. btw
Toorx Fitness Mirage C60
Toorx FitnessMirage C60
Beschikbaar
€1.299,00 Incl. btw
Toorx Professional TRX 9000 EVO TFT Loopband
Toorx ProfessionalTRX 9000 EVO TFT Loopband
Beschikbaar
€5.499,00 Incl. btw
Toorx Fitness Mirage S60
Toorx FitnessMirage S60
Niet op voorraad
€1.999,00 Incl. btw
Bekijken
Toorx Fitness Mirage S80
Toorx FitnessMirage S80
Beschikbaar
€3.399,00 Incl. btw
Toorx Fitness TRX 3500
Toorx FitnessTRX 3500
Beschikbaar
€2.999,00 Incl. btw
Toorx Fitness Altitude Loopband
Toorx FitnessAltitude Loopband
Niet op voorraad
€1.999,00 Incl. btw
Bekijken

Met een loopband die je bij NRG Fitness BV kunt kopen, wordt hardlopen in je eigen huis of fitnessruimte mogelijk! Je bepaalt zelf de snelheid, hellingshoek en de rest van jouw ideale instellingen. Waan jezelf in prachtige gebieden terwijl je lopend of wandelend luistert naar je favoriete muziek. Of werk je thuis aan je revalidatie? Met een loopband die je online in onze webshop kunt bestellen en kopen, is het allemaal mogelijk in je eigen tempo.

Een loopband is een veelzijdig fitnessapparaat dat je kan helpen om je conditie te verbeteren, gewicht te verliezen en je spieren te versterken. Het is ook een ideale manier om te trainen onder alle weersomstandigheden, en je kunt het gebruiken in de privacy van je eigen huis. Hieronder zullen we de voordelen van een loopband bespreken en waar je op moet letten bij de aankoop ervan.

De voordelen van een loopband

Een loopband heeft veel voordelen ten opzichte van andere fitnessapparatuur. Hieronder vind je enkele van de belangrijkste voordelen:

Verbetering van de conditie: Een loopband is een uitstekend apparaat om je conditie te verbeteren. Het biedt de mogelijkheid om te wandelen, joggen of rennen, afhankelijk van je fitnessniveau. Bovendien kun je de snelheid en helling van de loopband aanpassen, waardoor je je training kunt aanpassen aan je fitnessniveau.

Gewichtsverlies: Een loopband kan helpen bij het verbranden van calorieën en dus bij gewichtsverlies. Het aantal verbrande calorieën is afhankelijk van de snelheid en helling van de loopband en de duur van de training.

Versterking van spieren: Een loopband kan ook helpen bij het versterken van spieren. Het gebruik van een loopband kan de spieren in je benen, buik en rug versterken.

Trainen onder alle weersomstandigheden: Het gebruik van een loopband stelt je in staat om te trainen onder alle weersomstandigheden. Je kunt binnen trainen, zonder last te hebben van regen, wind of sneeuw.

Privacy: Het gebruik van een loopband stelt je in staat om te trainen in de privacy van je eigen huis. Je hoeft niet naar een sportschool te gaan en je kunt trainen wanneer het jou uitkomt.

De juiste loopband voor jou

Voordat je een loopband aanschaft, is het belangrijk om na te denken over welk type loopband het beste bij je past. Hieronder vind je enkele factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van de juiste loopband:

Budget: Bedenk hoeveel geld je wilt uitgeven aan een loopband. Loopbanden zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, van enkele honderden tot duizenden euro's.

Gebruik: Bedenk waarvoor je de loopband gaat gebruiken. Wil je bijvoorbeeld wandelen, joggen of rennen? Wil je de loopband gebruiken voor lange duurtrainingen of voor korte sprintsessies?

Gewicht: Het is belangrijk om na te gaan welk gewicht de loopband kan dragen. Dit is vooral belangrijk als je zwaarder bent dan gemiddeld.

Snelheid: Bedenk welke snelheid je nodig hebt om je doelen te bereiken. Een loopband met een snelheid van 10 km/u is bijvoorbeeld geschikt voor wandelen en joggen, terwijl een loopband met een snelheid van 20 km/u geschikt is voor sprinten.

Grootte: Bedenk hoe groot de loopband moet zijn. Meet de beschikbare ruimte in huis en zorg ervoor dat de loopband daar in past. Het is belangrijk om te weten welke afmetingen de loopband heeft en of deze past in de ruimte waarin je van plan bent om deze te gebruiken.

Helling: Overweeg of je een loopband met helling nodig hebt. Een loopband met helling kan je helpen bij het verbranden van meer calorieën en het versterken van spieren.

Merk en garantie: Bekijk de verschillende merken en modellen loopbanden en controleer de garantievoorwaarden. Kies voor een betrouwbaar merk en controleer of er garantie wordt gegeven op het apparaat.

De mogelijkheid om trainingsdata te synchroniseren: loopbanden met Bluetooth die je online bij ons kunt bestellen, bieden de mogelijkheid om al je data bij te houden en je progressie te meten.

Als je op zoek bent naar de juiste loopband, zijn er nog andere factoren die je in overweging moet nemen. Het is goed om te kijken naar de geluidsproductie van de loopband. Als je in een appartement woont of de loopband wilt gebruiken terwijl andere mensen in huis zijn, kan het belangrijk zijn om een loopband te kiezen die weinig geluid maakt.

Daarnaast is het handig om te kijken naar de verschillende functies en programma's die beschikbaar zijn op de loopband. Sommige loopbanden hebben bijvoorbeeld hartslagmeters, ingebouwde ventilatoren, USB-poorten of schermen met trainingsprogramma's. Bedenk welke extra functies jij belangrijk vindt en welke nodig zijn om je fitnessdoelen te bereiken.

Het kiezen van de juiste loopband kan soms overweldigend zijn, maar door rekening te houden met de verschillende factoren en functies die beschikbaar zijn, kun je een weloverwogen beslissing nemen. NRG Fitness staat ook altijd klaar om u te helpen met het vinden van de beste loopband voor u.

Soorten loopbanden

Er zijn verschillende soorten loopbanden beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende soorten loopbanden:

Basis loopband: Een basis loopband is een eenvoudige loopband die geschikt is voor wandelen en joggen. Deze loopbanden hebben vaak een lage maximale snelheid en geen helling.

Geavanceerde loopband: Een geavanceerde loopband is een loopband met meer functies en mogelijkheden dan een basis loopband. Deze loopbanden hebben vaak een hogere maximale snelheid en kunnen hellingen simuleren.

Commerciële loopband: Een commerciële loopband is een loopband die geschikt is voor intensief gebruik in sportscholen en andere openbare ruimtes. Deze loopbanden zijn duurzaam en hebben meestal geavanceerde functies.

Inklapbare loopband: Een inklapbare loopband is een loopband die opgevouwen kan worden voor opslag. Deze loopbanden zijn handig als je weinig ruimte hebt in huis.

Naast de hierboven genoemde soorten loopbanden zijn er nog enkele andere varianten beschikbaar die het overwegen waard zijn bij het kopen van een loopband. Zo zijn er bijvoorbeeld loopbanden met speciale dempingssystemen die zorgen voor een vermindering van de impact op je gewrichten tijdens het lopen. Deze zijn vooral geschikt voor mensen die gevoelig zijn voor blessures of last hebben van gewrichtspijn.

Een andere variatie is de loopband met een ingebouwd scherm, waarmee je tijdens het lopen bijvoorbeeld tv kunt kijken, naar muziek kunt luisteren of virtuele routes kunt volgen. Dit kan het lopen op een loopband een stuk aangenamer maken en je gemotiveerd houden om te blijven trainen.

Daarnaast zijn er ook loopbanden die geschikt zijn voor specifieke trainingsdoelen, zoals loopbanden met een ingebouwde hartslagmeter en trainingsprogramma's die gericht zijn op het verbeteren van je conditie of het verbranden van vet. Voor mensen die specifieke doelen hebben, kan het dus de moeite waard zijn om te kijken naar loopbanden met deze extra functies.

Loopband met helling of zonder hellingshoek

Een belangrijke overweging bij de aanschaf van een loopband is of je een loopband met helling nodig hebt. Een loopband met helling kan je helpen bij het verbranden van meer calorieën en het versterken van spieren. Door te trainen op een loopband met helling, simuleer je het lopen of rennen bergopwaarts. Dit is een effectieve manier om je beenspieren te versterken en te werken aan je uithoudingsvermogen.

Als je van plan bent om te wandelen of licht te joggen, heb je waarschijnlijk geen loopband met helling nodig. In dit geval kun je een loopband zonder hellingshoek overwegen. Een loopband zonder helling is vaak goedkoper en neemt minder ruimte in beslag dan een loopband met helling.

Als je serieuzer wilt trainen en je doelen wilt bereiken, kan een loopband met helling een goede investering zijn. Veel loopbanden hebben een instelbare hellingshoek, zodat je de moeilijkheidsgraad kunt aanpassen aan je trainingsniveau.

 

Loopband met of zonder interactief scherm/ touch screen.

Loopbanden met een interactief scherm of touchscreen scherm zijn steeds populairder geworden in de fitnesswereld. Hier zijn enkele voor- en nadelen van deze soorten loopbanden:

De voordelen:

Motivatie: Loopbanden met een interactief scherm hebben vaak functies die je kunnen motiveren om te blijven trainen. Denk bijvoorbeeld aan trainingsvideo's, interactieve spellen en social media-integratie. Hierdoor wordt trainen leuker en blijf je gemotiveerd om je doelen te bereiken.

Entertainment: Met een interactief scherm op een loopband kun je tijdens het trainen ook genieten van entertainment zoals muziek, video's en tv-programma's. Dit kan de training leuker maken en de tijd sneller doen verlopen.

Informatief: Een interactief scherm op een loopband kan je ook voorzien van belangrijke informatie zoals hartslag, calorieverbranding en afgelegde afstand. Dit kan je helpen om de voortgang van je training bij te houden en je doelen te bereiken.

Personalisatie: Met een interactief scherm kun je je eigen trainingsprogramma's samenstellen, zodat je kunt trainen op de manier die het beste bij je past. Het scherm kan ook worden aangepast aan jouw voorkeuren, bijvoorbeeld door de helderheid en het contrast aan te passen.

Betere prestaties: Een interactief scherm kan je helpen om betere prestaties te leveren. Door bijvoorbeeld het tempo en de helling automatisch aan te passen, wordt de training intensiever en kun je sneller vooruitgang boeken. Dit kan vooral handig zijn als je doelen hebt zoals het verbeteren van je uithoudingsvermogen of het verliezen van gewicht.

Veiligheid: Een interactief scherm kan je helpen om veilig te trainen. Het scherm kan bijvoorbeeld aangeven wanneer je moet stoppen met een oefening of wanneer je moet rusten. Ook kan het scherm je helpen om de juiste techniek te gebruiken bij bepaalde oefeningen, wat blessures kan voorkomen.

Gemakkelijk te gebruiken: Een interactief scherm maakt het gebruik van de loopband gemakkelijker en intuïtiever. Door eenvoudige navigatie en duidelijke instructies is het gemakkelijk om te beginnen met trainen en het meeste uit je workout te halen.

 

De nadelen:

Kosten: Loopbanden met interactieve schermen zijn vaak duurder dan loopbanden zonder schermen. Dit kan een nadeel zijn als je op zoek bent naar een goedkope loopband. Let daarbij op dat een loopband met een scherm iets meer stroom verbruikt dan een normale loopband.

Onderhoud: Interactieve schermen vereisen mogelijk meer onderhoud dan traditionele loopbanden. Dit kan extra tijd en kosten met zich meebrengen.

Afleidend: Hoewel entertainment tijdens het trainen leuk kan zijn, kan het ook afleidend zijn. Het kan moeilijker zijn om je te concentreren op je training en het behalen van je doelen als je te veel wordt afgeleid door het scherm.

Het is belangrijk om de voor- en nadelen van loopbanden met interactieve schermen af te wegen voordat je er een aanschaft. Als je gemotiveerd en geïnspireerd raakt door trainingsprogramma's en entertainment op het scherm, kan een interactieve loopband een goede keuze voor je zijn. Als je echter op zoek bent naar een eenvoudige en goedkope loopband, kan een traditionele loopband zonder scherm beter bij je passen.

Loopband voor thuis

Een loopband voor thuis is een handige manier om te trainen zonder dat je de deur uit hoeft te gaan. Met een loopband in huis kun je op elk moment van de dag trainen, ongeacht het weer of andere omstandigheden.

Er zijn veel verschillende loopbanden beschikbaar die geschikt zijn voor thuisgebruik. Een inklapbare loopband kan bijvoorbeeld handig zijn als je weinig ruimte hebt in huis. Daarnaast zijn er loopbanden met geavanceerde functies zoals hartslagmeters, snelheidsregeling en programma's voor intervaltraining.

Bij het kiezen van een loopband voor thuis is het belangrijk om te letten op de grootte en het gewicht van het apparaat. Een zware loopband kan lastig zijn om te verplaatsen en kan problemen opleveren als je in een appartement woont. Een loopband met wielen kan handig zijn als je de loopband regelmatig wilt verplaatsen.

Welke spieren train je met een loopband?

Een loopband is een effectieve manier om verschillende spieren in het lichaam te trainen. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste spieren die getraind worden tijdens het lopen op een loopband:

Beenspieren: Tijdens het lopen op een loopband worden de beenspieren intensief gebruikt, waaronder de quadriceps, hamstrings, kuiten en bilspieren.

Buikspieren: Om de stabiliteit te behouden tijdens het lopen, worden de buikspieren en de rugspieren gebruikt.

Hart en longen: Door regelmatig te lopen op een loopband, worden de hart- en longfunctie verbeterd, wat leidt tot een betere algehele conditie.

Armen: Tijdens het lopen op een loopband bewegen de armen mee, wat kan helpen om de armspieren te versterken.

Kortom, een loopband is een veelzijdig en effectief fitnessapparaat dat kan helpen bij het verbeteren van de algehele conditie en het versterken van verschillende spieren in het lichaam. Door te kiezen voor de juiste loopband en regelmatig te trainen, kun je je gezondheid en fitheid verbeteren en je doelen bereiken.

Hoe verzorg ik mijn loopband?

Een goede verzorging van je loopband is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze optimaal blijft functioneren en een lange levensduur heeft. Hier zijn enkele tips om je loopband in topconditie te houden:

Houd de loopband schoon: Stof, vuil en zweet kunnen zich ophopen op de loopband en kunnen de werking ervan belemmeren. Maak de loopband daarom regelmatig schoon met een zachte doek en een mild schoonmaakmiddel. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen of oplosmiddelen die het oppervlak van de loopband kunnen beschadigen.

Controleer regelmatig de mat: De mat is een van de belangrijkste onderdelen van de loopband. Controleer regelmatig of de mat goed gespannen is en of er geen scheuren of slijtageplekken zichtbaar zijn. Een versleten mat moet worden vervangen om onveilige situaties te voorkomen.

Smeer de loopband regelmatig: De meeste loopbanden hebben smeerpunten waar smeermiddel kan worden toegevoegd. Het is belangrijk om deze punten regelmatig te smeren om te voorkomen dat de loopband stroef gaat lopen en beschadigd raakt.

Controleer de elektrische aansluitingen: Controleer regelmatig of alle elektrische aansluitingen nog goed vastzitten en of er geen beschadigingen zichtbaar zijn. Als er beschadigingen zijn, schakel de loopband dan niet in en laat het probleem oplossen door een professional.

Zet de loopband op de juiste plek: Plaats de loopband op een vlakke ondergrond en zorg ervoor dat er voldoende ruimte rondom de loopband is om te voorkomen dat deze beschadigd raakt.

Door regelmatig onderhoud uit te voeren, kun je ervoor zorgen dat je loopband in goede staat blijft en veilig kan worden gebruikt. Het is ook belangrijk om de gebruikershandleiding van de loopband te lezen en te volgen om te weten hoe je de loopband op de juiste manier kunt onderhouden.

Waar moet je op letten als je een loopband gaat kopen?

Wanneer je een loopband gaat kopen of online wilt bestellen, is het belangrijk om een loopband aan te schaffen die bij jou en jouw trainingsdoelen past. We raden je aan om op verschillende aspecten te letten, zoals:

 • Het maximale gebruikersgewicht: hoe hoger de maximale belasting van de loopband, des te steviger zal deze zijn. Loopbanden met een hoge maximale belasting worden erg lang gebruikt en gaan minder snel stuk.
 • De afmetingen van de loopoppervlakte: als je harder loopt, worden je passen groter. Langere mensen raden we aan om een loopband met een groter loopoppervlakte kopen.
 • Het soort trainingsprogramma’s (hellingshoek en/of snelheid): sommige loopbanden bieden programma’s aan waarbij de loopband zelf de snelheid wijzigt en je moet volgen. Andere doen dit met de hellingshoek waardoor het lopen zwaarder wordt. De ideale loopband om te kopen is degene met beide aspecten. Zo creëer je meer variatie en uitdaging in je training.
 • De garantietermijn: op alle loopbanden die we verkopen, bieden we garantie aan huis. Dat wil zeggen dat er bij een defect een monteur bij je langskomt op afspraak om dit te verhelpen. Sommige merken bieden twee jaar aan (zoals BH Fitness en Hammer) en andere merken hebben een uitgebreidere garantietermijn (zoals Finnlo en Nautilus).
 • De mogelijkheid om trainingsdata te synchroniseren: loopbanden met Bluetooth die je online bij ons kunt bestellen, bieden de mogelijkheid om al je data bij te houden en je progressie te meten.

Bij NRG Fitness BV vinden wij het vermogen van de motor niet belangrijk. Uiteraard heb je wel wat vermogen nodig, maar voor thuisgebruik is alles boven de 2 pk goed. De kwaliteit en de duurzaamheid van de motor in de loopband is dan belangrijker. Combineer je cardiotraining met wat krachttraining voor een complete work-out. In onze webshop vind je ook dumbbells en volledige trainingsbanken.

Zet je training voort onder alle weersomstandigheden

Als je fanatiek aan het hardlopen bent, dan wil je graag meerdere keren per week trainen. Als het koud wordt buiten, of het regent, dan is het kopen van een loopband die inklapbaar is de ideale oplossing om te blijven trainen zonder koud te worden! Inmiddels zijn er verschillende loopbanden in onze online shop te bestellen, die via Bluetooth gekoppeld kunnen worden. Hierdoor wordt je trainingsdata gewoon bijgehouden. Met een loopband die inklapbaar is, werk je trouwens ook prima aan een revalidatie na een blessure. Neem in deze situatie altijd de adviezen van je medische specialist in achting.

Heb je een keuze gemaakt?

Wil je graag een loopband die inklapbaar is, zodat jouw loopband niet te veel ruimte inneemt? Of hoeft je loopband niet inklapbaar te zijn, omdat je bijvoorbeeld een eigen sportruimte hebt? Wat jouw wensen ook zijn; bekijk ons aanbod eens rustig door om een goede keuze te kunnen maken. Zodra je de perfecte loopband hebt gevonden die je online bij ons wilt bestellen, dan maken wij het je graag gemakkelijk. Bij ons is het namelijk mogelijk om achteraf te betalen, naast allerlei andere betalingsmogelijkheden. Natuurlijk ben je ook altijd welkom om contact op te nemen met vragen over het kopen van een loopband. We raden je wel aan om een onderlegmat bij je loopband aan te schaffen. Dit dempt het geluid en vangt zweet op zodat je vloer niet beschadigd. Wil je liever een keer een andere sport proberen die ook nog eens leuk is? Bekijk dan ons ruime assortiment met fitnesstrampolines om springend je conditie te verbeteren! Uiteraard bieden we ook een groot assortiment aan overige fitnessapparatuur aan.

Loopband kopen? Bekijk de Loopbanden van NRGfitness.nl
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking