Gratis verzending vanaf €40
30 jaar expertise
Achteraf betalen
Thuiswinkel WaarborgKlantenservice
0
0
Gratis verzending vanaf €40
30 jaar expertise
Achteraf betalen

Een optrekstang kopen

Een optrekstang kopen en plaatsen aan de muur geeft je de perfecte mogelijkheid om chin-ups en pull-ups uit te voeren. Met een optrekstang train je het bovenlichaam op een efficiënte manier met je eigen lichaamsgewicht. Bekijk voor de start van je training hoeveel herhalingen van de oefening mogelijk zijn voor je. Start bijvoorbeeld met de pull-up, “toes-to-bar” en de dips. Bekijk het aanbod van NRG Fitness BV en besluit welke optrekstang je wil kopen. 

 

Wat zijn de mogelijkheden als je een optrekstang gaat kopen? 

De chin-up is een van de meest effectieve oefeningen voor een goed ontwikkelde rug. Deze oefening met je eigen lichaamsgewicht is alleen goed uit te voeren met het juiste materiaal. Voer de oefeningen uit in een power rack of in je eigen krachtstation. Wil je graag wat minder ruimte in beslag nemen? Dan is het kopen en ophangen van een optrekstang voor jou dé oplossing. 

 

Waar moet je op letten bij het kopen van een optrekstang? 

De optrekstangen die in onze online shop verkrijgbaar zijn, hebben verschillende opties. Kijk naar de verschillende grepen zodat je variatie kunt aanbrengen in je pull-ups. Immers spreek je met een smallere grip heel andere spieren aan in je rug dan bij een bredere grip. Daarbij is het aan te raden om een brede optrekstang te kopen als je langer bent dan 190 centimeter. Sommige optrekstrangen worden geleverd inclusief muurankers, echter is dit niet de belangrijkste voorwaarde om een optrekstang te kopen. Afhankelijk van het type muur waar je het hulpmiddel wilt hangen, schaf je een muuranker voor een paar euro aan bij je lokale bouwmarkt. 

 

Hoe weet ik welke dikte optrekstang ik aan moet schaffen?

Optrekstangen zijn een veelzijdig trainingshulpmiddel dat je kunt gebruiken voor verschillende soorten krachttraining. Ze zijn er in verschillende diktes, waardoor je kunt kiezen wat het beste bij je behoeften past. De verschillende diktes hebben allemaal hun eigen voordelen en nadelen. Hoe dunner de stang, hoe meer flexibiliteit je krijgt en hoe makkelijker het is om de bewegingen vloeiend uit te voeren. Aan de andere kant betekent dit ook dat de stang zwakker is en minder geschikt is voor zwaardere oefeningen. Dikkere stangen bieden meer stevigheid en kunnen meer gewicht dragen, maar zijn minder flexibel en kunnen moeilijker te beheersen zijn. Er zijn verschillende diktes optrekstangen beschikbaar. De meest voorkomende zijn 28 mm, 30 mm en 32 mm. De 28 mm stang is de dunste en meest flexibele optie. Deze stang is meestal geschikt voor mensen die net beginnen met krachttraining. De 30 mm stang is iets dikker en steviger en is een goede optie voor mensen die de basis van krachttraining beheersen. De 32 mm stang is de dikste en stevigste optie en is geschikt voor mensen die al wat ervaring hebben met krachttraining. Kortom, het is belangrijk om de verschillende diktes optrekstangen te overwegen voor aanschaf. De dikte die je kiest, is afhankelijk van je ervaring met krachttraining, je doelstellingen en je persoonlijke voorkeuren.

 

Wat is het grootste voordeel van het trainen met een optrekstang? 

Een voordeel is dat een optrekstang een relatief goedkope en veilige methode is om kracht te vergroten en te trainen met je eigen lichaamsgewicht. Het is vrij eenvoudig te gebruiken en biedt veel verschillende mogelijkheden voor het aanpassen van oefeningen. Er is geen behoefte aan een persoonlijke trainer of professioneel materiaal om deze oefeningen uit te voeren. Tenslotte is de optrekstang een geweldige tool voor het verbeteren van de stabiliteit van het lichaam. Door het regelmatig gebruik te maken van een optrekstang worden de rugspieren beter getraind, waardoor het lichaam een goede houding krijgt. Ook helpt het om beter te functioneren in elke dagelijkse activiteit. Kortom, de optrekstang is een uitstekende manier om de algehele kracht, stabiliteit en prestaties te verbeteren. Het is een veilige en goedkope manier om een brede groep aan spieren te versterken en het verbetert ook de stabiliteit van het lichaam. Daarnaast is het eenvoudig te gebruiken en kan het worden aangepast aan verschillende niveaus van fitness.

 

Waarom trainen met een optrekstang en wat te doen als je geen pull up kan?

De optrekstang is een veelgebruikt fitnessapparaat omdat het een effectieve manier is om je bovenlichaam te versterken. Het is ideaal voor het verbeteren van je kracht, uithoudingsvermogen, evenwicht en stabiliteit. Het is ook een geweldige manier om je rug, schouders en borst te versterken en je core-spieren te trainen. Bovendien is het een veelzijdig apparaat en kan het worden gebruikt voor verschillende oefeningen, waaronder pull-ups, chin-ups en dips.

Het beste wat je kunt doen als je nog geen zelfstandige pull-up kan is het uitvoeren van pull-ups met behulp van een weerstandsband, hierdoor kun je oefenen met pull-ups en de kracht opbouwen om straks zonder hulpmiddel pull-ups te doen.

 

Waarvoor zijn de verschillende pull up stangen?

Er zijn verschillende soorten pull up stangen voor fitness. De meest voorkomende zijn: de traditionele pull up stang, de multi-grip pull up stang, de korte pull up stang en de kniehoge pull up stang. Elk type heeft zijn eigen voordelen voor verschillende soorten oefeningen.

De traditionele pull up stang wordt gebruikt voor een standaard pull-up oefening voor de bovenste rug- en schouder spieren.
De multi-grip pull up stang is een stang met meerdere grepen om verschillende pull-up oefeningen te doen.
De korte pull up stang is ideaal voor mensen met een kortere armlengte, waardoor ze hun armen niet zo ver hoeven uit te strekken.
De kniehoge pull up stang is gemaakt om pull-ups te doen terwijl je op je knieën staat, wat de druk op je armen vermindert.

Al de bovengenoemde optrekstangen zijn van beginners niveau. Dit betekent dat iedereen de mogelijkheid heeft om met optrekstangen te trainen.

 

Hoe hang je jouw optrekstang op de juiste hoogte?

Houd je voeten plat op de grond en reik met je armen zo hoog mogelijk boven je hoofd en meet de afstand tussen je vingertoppen en de vloer. Deze afstand match je met de lengte van je optrekstang. Bedenk ook dat voor een goede uitvoering van optrekken, je armen licht gebogen moeten zijn. Zorg er ook voor dat de optrekstang niet te hoog hangt, anders zal je niet in staat zijn om de stang stevig vast te pakken. Als je de stang te laag hangt, dan raak je de vloer met je voeten. Het is aan te raden om een iets lagere hoogte te kiezen, zodat je meer stabiliteit hebt tijdens het optrekken. Kortom, de ideale hoogte voor een optrekstang is afhankelijk van je eigen lichaamslengte. De stang moet zo hoog hangen dat je deze met het midden van je vingers kan aanraken, zonder dat je op je tenen moet staan. Probeer ook je armen licht gebogen te houden tijdens het optrekken en zorg ervoor dat de stang niet te hoog of te laag hangt.

Als je de optrekstang monteert in een krappe ruimte, zorg er dan voor dat je genoeg hoogte hebt om pull ups te doen. Controleer hoeveel hoogte je precies hebt en let erop dat je minstens 50-60cm boven de optrekstang hebt. Op deze manier voorkom je dat je je hoofd stoot tijdens het uitvoeren van de oefening. Als je echter niet genoeg hoogte hebt, maak je dan geen zorgen. Je kunt nog steeds pull ups doen, je moet alleen je knieën gebogen houden tijdens de oefening. Op deze manier train je je core en krijg je een goede training. Hoewel je misschien geen pull ups kunt uitvoeren zoals je gewend bent, is het mogelijk om je doelen te bereiken met wat creativiteit. Zorg ervoor dat je altijd de beschikbare hoogte controleert voordat je begint met je workout. Op deze manier voorkom je vervelende blessures.

 

Wat zijn de verschillende oefeningen die uitgevoerd kunnen worden met een optrekstang?

Een pull up bar/ optrekstang is een veelzijdig stuk fitnessapparatuur waarmee je veel verschillende oefeningen kunt trainen. Met deze oefeningen kun je jouw armspieren, rugspieren en buikspieren trainen. De meest populaire oefeningen zijn pull-ups, chin-ups, leg raises, knee raises, front lever en back lever. Al deze oefeningen vereisen de juiste techniek en een goede balans tussen set en reps. Het is belangrijk om voldoende rust te nemen tussen de sets en reps. Als je dit regelmatig doet, zul je zien dat je veel resultaat kunt behalen met een pull up bar/ optrekstang. Hieronder een kleine uitleg over wat de oefeningen inhouden:

Pull-ups: Hierbij hang je aan de bar met je handenpalmen van je af gericht en trek je jouw lichaam omhoog totdat je kin boven de stang uit komt. Dit is een goede oefening voor het trainen van de rug- en armspieren.

Chin-ups: Dit is een variatie op pull-ups, waarbij je aan de stang hangt met je handpalmen naar je toe gericht en je jouw lichaam omhoogtrekt. Bij deze oefening train je relatief meer biceps.

Leg raises: Hierbij hang je aan de stang met je handenpalmen van je afgericht. Je tilt jouw benen omhoog totdat je tenen parallel zijn aan de grond, of voor gevorderde totdat je tenen de bar aanraken. Met deze oefening train je voornamelijk je buikspieren.

Knee raises: Hierbij hang je aan de stang met je handenpalmen van je afgericht en trek je jouw knieën naar je borst. Dit is een gemakkelijkere variant op de leg raises.

Met een pull up bar / optrekstang kun je ook andere oefeningen doen, zoals Muscle-ups: Hierbij hang je aan de stang en breng je jouw bovenlichaam naar boven, waarna je jouw lichaam boven de bar trekt. Dip: Hang aan de bar met je armen gebogen en je benen gestrekt. Trek je lichaam omhoog en ga terug naar de uitgangspositie. Met deze oefening train je voornamelijk je triceps en schouders.

Gorilla Rows: Hang aan de stang met je armen gestrekt en je benen voor je uitgestrekt. Trek je bovenlichaam naar je toe en herhaal dit. Met deze oefening train je je rugspieren. Met een pull up bar / optrekstang kun je ontzettend veel oefeningen doen die je helpen om jouw lichaam in topconditie te houden. De mogelijkheden zijn eindeloos en de resultaten spreken voor zich! Met de juiste techniek en een goede training kun je onder andere je arm- en rugspieren trainen, je balans verbeteren, je core versterken en je uithoudingsvermogen vergroten. Probeer dus vandaag nog met de pull up bar/ optrekstang aan de slag te gaan!

 

Wat zijn de belangrijke onderdelen van een optrekstang?

De belangrijkste onderdelen van een optrekstang zijn:

 • Het frame: het frame is de basis van de optrekstang en is gemaakt van stevig materiaal, zoals staal of aluminium.
 • Het handvat: het handvat is het onderdeel waarmee je je lichaam optilt tijdens het optrekken. De meeste optrekstangen hebben een ergonomisch ontworpen handvat voor comfort.
 • De stangen: de stangen zijn wat je aanpakt tijdens het optrekken. Ze zijn gemaakt van stevig materiaal, zoals staal of aluminium.
 • De bevestigingspunten: de bevestigingspunten zijn onderdelen die je aan de optrekstang bevestigt om de oefeningen makkelijker te maken. De meest voorkomende bevestigingspunten zijn karabijnhaken, katrollen en banden.
 • De beugels: de beugels zijn accessoires die je aan de optrekstang bevestigt voor extra stabiliteit. Ze zorgen ervoor dat je je lichaam goed op de stang kan laten rusten.

 

10 tips voor het trainen met een optrekstang.

 1. Zorg ervoor dat je de juiste houding aanneemt: Houd je rug recht en je schouders naar achteren.
 2. Neem de tijd om je greep op de optrekstang te verbeteren. Een goede greep geeft je meer stabiliteit en controle.
 3. Zorg ervoor dat je de optrekstangen stevig vasthoudt.
 4. Probeer om je hele lichaam zo stabiel mogelijk te houden tijdens het optrekken.
 5. Bouw op tot een volledige pull-up: Begin met negatieve pull-ups, waarbij je begint met je kin boven de optrekstang en langzaam naar beneden zakt. Werk vervolgens naar assisted pull-ups met behulp van weerstandsbanden of een hulpmiddel om je te ondersteunen.
 6. Begin met een passend niveau: Begin met het uitvoeren van een paar sets van een klein aantal herhalingen als je net begint met trainen, en bouw geleidelijk aan je kracht en uithoudingsvermogen op.
 7. Train regelmatig: Train regelmatig om de spieren te versterken en je techniek te verbeteren. Begin met twee tot drie keer per week.
 8. Voer de oefeningen steeds in een rustig tempo uit.
 9. Gebruik accessoires om de training te versterken: Gebruik accessoires, zoals weerstandsbanden of gewichtsvesten, om de intensiteit van je training te verhogen.
 10. Neem de tijd om na de training te stretchen. Hier kun je ook een foamroller voor gebruiken.

 

Hoe verzenden wij onze optrekstangen?

Wij verzenden gratis binnen Nederland, België, Luxemburg en Duitsland vanaf een bedrag van €40. Onder dit bedrag betaalt u €8,95 verzendkosten. Wij verzenden al onze pakketten en pallets met DHL. Kleinere pakketten tot 20 kg gaan met het particuliere netwerk mee (DHL FOR YOU). In België gaan de kleinere pakketten mee met BPOST. U kunt uw track en tracé dus ook bij BPOST invoeren.

Kleinere pakketten kunt u ook bij een servicepunt van DHL bij u in de buurt laten leveren. Zo hoeft u niet thuis te blijven en kunt u deze in uw eigen tijd afhalen. Tijdens het afrekenen kunt u hiervoor kiezen. U kiest dan ook zelf een servicepunt.

Als u bij ons iets voor 16:00 uur bestelt dan versturen wij het dezelfde dag!

 

Vraag advies aan onze gespecialiseerde medewerkers 

Heb je advies nodig over de aankoop van een optrekstang of de geschikte ophangwijze? Twijfel niet en stuur ons een berichtje of bel ons even. We voorzien je graag van deskundig advies! Kun je jezelf bijvoorbeeld nog niet optrekken? Maak je oefeningen dan makkelijker met een weerstandsband. Deze maak je eenvoudig vast aan de chin-up bar. Plaats de band onder je voeten zodat je niet je gehele lichaamsgewicht omhoog hoeft te trekken.  

Filter
7 producten
Toorx Fitness 3-in-1 Deurtrainer BTP - Pull up bar - 100 kg
Toorx Fitness3-in-1 Deurtrainer BTP - Pull up bar - 100 kg
Beschikbaar
€29,90 Incl. btw
Toorx Fitness Chinning Bar TTM PRO - Optrekstang
Toorx FitnessChinning Bar TTM PRO - Optrekstang
Beschikbaar
€109,90 Incl. btw
Toorx Fitness Fitness BT-PRO Muscle-up Optrekstang
Toorx FitnessFitness BT-PRO Muscle-up Optrekstang
Beschikbaar
€139,00 Incl. btw
 • Gratis verzending vanaf €40
 • 30 jaar expertise
 • Achteraf betalen
Centr Strength Training Kit
CentrStrength Training Kit
Niet op voorraad
€119,95 Incl. btw
Bekijken
Toorx Fitness 3-in-1 Deurtrainer BTP M - Pull up bar - Meerdere grepen - 100 kg
Toorx Fitness3-in-1 Deurtrainer BTP M - Pull up bar - Meerdere grepen - 100 kg
Beschikbaar
€39,90 Incl. btw
Toorx Fitness Chinning Bar BTM - Optrekstang - 150 kg
Toorx FitnessChinning Bar BTM - Optrekstang - 150 kg
Beschikbaar
€44,90 Incl. btw

Een optrekstang kopen en plaatsen aan de muur geeft je de perfecte mogelijkheid om chin-ups en pull-ups uit te voeren. Met een optrekstang train je het bovenlichaam op een efficiënte manier met je eigen lichaamsgewicht. Bekijk voor de start van je training hoeveel herhalingen van de oefening mogelijk zijn voor je. Start bijvoorbeeld met de pull-up, “toes-to-bar” en de dips. Bekijk het aanbod van NRG Fitness BV en besluit welke optrekstang je wil kopen. 

 

Wat zijn de mogelijkheden als je een optrekstang gaat kopen? 

De chin-up is een van de meest effectieve oefeningen voor een goed ontwikkelde rug. Deze oefening met je eigen lichaamsgewicht is alleen goed uit te voeren met het juiste materiaal. Voer de oefeningen uit in een power rack of in je eigen krachtstation. Wil je graag wat minder ruimte in beslag nemen? Dan is het kopen en ophangen van een optrekstang voor jou dé oplossing. 

 

Waar moet je op letten bij het kopen van een optrekstang? 

De optrekstangen die in onze online shop verkrijgbaar zijn, hebben verschillende opties. Kijk naar de verschillende grepen zodat je variatie kunt aanbrengen in je pull-ups. Immers spreek je met een smallere grip heel andere spieren aan in je rug dan bij een bredere grip. Daarbij is het aan te raden om een brede optrekstang te kopen als je langer bent dan 190 centimeter. Sommige optrekstrangen worden geleverd inclusief muurankers, echter is dit niet de belangrijkste voorwaarde om een optrekstang te kopen. Afhankelijk van het type muur waar je het hulpmiddel wilt hangen, schaf je een muuranker voor een paar euro aan bij je lokale bouwmarkt. 

 

Hoe weet ik welke dikte optrekstang ik aan moet schaffen?

Optrekstangen zijn een veelzijdig trainingshulpmiddel dat je kunt gebruiken voor verschillende soorten krachttraining. Ze zijn er in verschillende diktes, waardoor je kunt kiezen wat het beste bij je behoeften past. De verschillende diktes hebben allemaal hun eigen voordelen en nadelen. Hoe dunner de stang, hoe meer flexibiliteit je krijgt en hoe makkelijker het is om de bewegingen vloeiend uit te voeren. Aan de andere kant betekent dit ook dat de stang zwakker is en minder geschikt is voor zwaardere oefeningen. Dikkere stangen bieden meer stevigheid en kunnen meer gewicht dragen, maar zijn minder flexibel en kunnen moeilijker te beheersen zijn. Er zijn verschillende diktes optrekstangen beschikbaar. De meest voorkomende zijn 28 mm, 30 mm en 32 mm. De 28 mm stang is de dunste en meest flexibele optie. Deze stang is meestal geschikt voor mensen die net beginnen met krachttraining. De 30 mm stang is iets dikker en steviger en is een goede optie voor mensen die de basis van krachttraining beheersen. De 32 mm stang is de dikste en stevigste optie en is geschikt voor mensen die al wat ervaring hebben met krachttraining. Kortom, het is belangrijk om de verschillende diktes optrekstangen te overwegen voor aanschaf. De dikte die je kiest, is afhankelijk van je ervaring met krachttraining, je doelstellingen en je persoonlijke voorkeuren.

 

Wat is het grootste voordeel van het trainen met een optrekstang? 

Een voordeel is dat een optrekstang een relatief goedkope en veilige methode is om kracht te vergroten en te trainen met je eigen lichaamsgewicht. Het is vrij eenvoudig te gebruiken en biedt veel verschillende mogelijkheden voor het aanpassen van oefeningen. Er is geen behoefte aan een persoonlijke trainer of professioneel materiaal om deze oefeningen uit te voeren. Tenslotte is de optrekstang een geweldige tool voor het verbeteren van de stabiliteit van het lichaam. Door het regelmatig gebruik te maken van een optrekstang worden de rugspieren beter getraind, waardoor het lichaam een goede houding krijgt. Ook helpt het om beter te functioneren in elke dagelijkse activiteit. Kortom, de optrekstang is een uitstekende manier om de algehele kracht, stabiliteit en prestaties te verbeteren. Het is een veilige en goedkope manier om een brede groep aan spieren te versterken en het verbetert ook de stabiliteit van het lichaam. Daarnaast is het eenvoudig te gebruiken en kan het worden aangepast aan verschillende niveaus van fitness.

 

Waarom trainen met een optrekstang en wat te doen als je geen pull up kan?

De optrekstang is een veelgebruikt fitnessapparaat omdat het een effectieve manier is om je bovenlichaam te versterken. Het is ideaal voor het verbeteren van je kracht, uithoudingsvermogen, evenwicht en stabiliteit. Het is ook een geweldige manier om je rug, schouders en borst te versterken en je core-spieren te trainen. Bovendien is het een veelzijdig apparaat en kan het worden gebruikt voor verschillende oefeningen, waaronder pull-ups, chin-ups en dips.

Het beste wat je kunt doen als je nog geen zelfstandige pull-up kan is het uitvoeren van pull-ups met behulp van een weerstandsband, hierdoor kun je oefenen met pull-ups en de kracht opbouwen om straks zonder hulpmiddel pull-ups te doen.

 

Waarvoor zijn de verschillende pull up stangen?

Er zijn verschillende soorten pull up stangen voor fitness. De meest voorkomende zijn: de traditionele pull up stang, de multi-grip pull up stang, de korte pull up stang en de kniehoge pull up stang. Elk type heeft zijn eigen voordelen voor verschillende soorten oefeningen.

De traditionele pull up stang wordt gebruikt voor een standaard pull-up oefening voor de bovenste rug- en schouder spieren.
De multi-grip pull up stang is een stang met meerdere grepen om verschillende pull-up oefeningen te doen.
De korte pull up stang is ideaal voor mensen met een kortere armlengte, waardoor ze hun armen niet zo ver hoeven uit te strekken.
De kniehoge pull up stang is gemaakt om pull-ups te doen terwijl je op je knieën staat, wat de druk op je armen vermindert.

Al de bovengenoemde optrekstangen zijn van beginners niveau. Dit betekent dat iedereen de mogelijkheid heeft om met optrekstangen te trainen.

 

Hoe hang je jouw optrekstang op de juiste hoogte?

Houd je voeten plat op de grond en reik met je armen zo hoog mogelijk boven je hoofd en meet de afstand tussen je vingertoppen en de vloer. Deze afstand match je met de lengte van je optrekstang. Bedenk ook dat voor een goede uitvoering van optrekken, je armen licht gebogen moeten zijn. Zorg er ook voor dat de optrekstang niet te hoog hangt, anders zal je niet in staat zijn om de stang stevig vast te pakken. Als je de stang te laag hangt, dan raak je de vloer met je voeten. Het is aan te raden om een iets lagere hoogte te kiezen, zodat je meer stabiliteit hebt tijdens het optrekken. Kortom, de ideale hoogte voor een optrekstang is afhankelijk van je eigen lichaamslengte. De stang moet zo hoog hangen dat je deze met het midden van je vingers kan aanraken, zonder dat je op je tenen moet staan. Probeer ook je armen licht gebogen te houden tijdens het optrekken en zorg ervoor dat de stang niet te hoog of te laag hangt.

Als je de optrekstang monteert in een krappe ruimte, zorg er dan voor dat je genoeg hoogte hebt om pull ups te doen. Controleer hoeveel hoogte je precies hebt en let erop dat je minstens 50-60cm boven de optrekstang hebt. Op deze manier voorkom je dat je je hoofd stoot tijdens het uitvoeren van de oefening. Als je echter niet genoeg hoogte hebt, maak je dan geen zorgen. Je kunt nog steeds pull ups doen, je moet alleen je knieën gebogen houden tijdens de oefening. Op deze manier train je je core en krijg je een goede training. Hoewel je misschien geen pull ups kunt uitvoeren zoals je gewend bent, is het mogelijk om je doelen te bereiken met wat creativiteit. Zorg ervoor dat je altijd de beschikbare hoogte controleert voordat je begint met je workout. Op deze manier voorkom je vervelende blessures.

 

Wat zijn de verschillende oefeningen die uitgevoerd kunnen worden met een optrekstang?

Een pull up bar/ optrekstang is een veelzijdig stuk fitnessapparatuur waarmee je veel verschillende oefeningen kunt trainen. Met deze oefeningen kun je jouw armspieren, rugspieren en buikspieren trainen. De meest populaire oefeningen zijn pull-ups, chin-ups, leg raises, knee raises, front lever en back lever. Al deze oefeningen vereisen de juiste techniek en een goede balans tussen set en reps. Het is belangrijk om voldoende rust te nemen tussen de sets en reps. Als je dit regelmatig doet, zul je zien dat je veel resultaat kunt behalen met een pull up bar/ optrekstang. Hieronder een kleine uitleg over wat de oefeningen inhouden:

Pull-ups: Hierbij hang je aan de bar met je handenpalmen van je af gericht en trek je jouw lichaam omhoog totdat je kin boven de stang uit komt. Dit is een goede oefening voor het trainen van de rug- en armspieren.

Chin-ups: Dit is een variatie op pull-ups, waarbij je aan de stang hangt met je handpalmen naar je toe gericht en je jouw lichaam omhoogtrekt. Bij deze oefening train je relatief meer biceps.

Leg raises: Hierbij hang je aan de stang met je handenpalmen van je afgericht. Je tilt jouw benen omhoog totdat je tenen parallel zijn aan de grond, of voor gevorderde totdat je tenen de bar aanraken. Met deze oefening train je voornamelijk je buikspieren.

Knee raises: Hierbij hang je aan de stang met je handenpalmen van je afgericht en trek je jouw knieën naar je borst. Dit is een gemakkelijkere variant op de leg raises.

Met een pull up bar / optrekstang kun je ook andere oefeningen doen, zoals Muscle-ups: Hierbij hang je aan de stang en breng je jouw bovenlichaam naar boven, waarna je jouw lichaam boven de bar trekt. Dip: Hang aan de bar met je armen gebogen en je benen gestrekt. Trek je lichaam omhoog en ga terug naar de uitgangspositie. Met deze oefening train je voornamelijk je triceps en schouders.

Gorilla Rows: Hang aan de stang met je armen gestrekt en je benen voor je uitgestrekt. Trek je bovenlichaam naar je toe en herhaal dit. Met deze oefening train je je rugspieren. Met een pull up bar / optrekstang kun je ontzettend veel oefeningen doen die je helpen om jouw lichaam in topconditie te houden. De mogelijkheden zijn eindeloos en de resultaten spreken voor zich! Met de juiste techniek en een goede training kun je onder andere je arm- en rugspieren trainen, je balans verbeteren, je core versterken en je uithoudingsvermogen vergroten. Probeer dus vandaag nog met de pull up bar/ optrekstang aan de slag te gaan!

 

Wat zijn de belangrijke onderdelen van een optrekstang?

De belangrijkste onderdelen van een optrekstang zijn:

 • Het frame: het frame is de basis van de optrekstang en is gemaakt van stevig materiaal, zoals staal of aluminium.
 • Het handvat: het handvat is het onderdeel waarmee je je lichaam optilt tijdens het optrekken. De meeste optrekstangen hebben een ergonomisch ontworpen handvat voor comfort.
 • De stangen: de stangen zijn wat je aanpakt tijdens het optrekken. Ze zijn gemaakt van stevig materiaal, zoals staal of aluminium.
 • De bevestigingspunten: de bevestigingspunten zijn onderdelen die je aan de optrekstang bevestigt om de oefeningen makkelijker te maken. De meest voorkomende bevestigingspunten zijn karabijnhaken, katrollen en banden.
 • De beugels: de beugels zijn accessoires die je aan de optrekstang bevestigt voor extra stabiliteit. Ze zorgen ervoor dat je je lichaam goed op de stang kan laten rusten.

 

10 tips voor het trainen met een optrekstang.

 1. Zorg ervoor dat je de juiste houding aanneemt: Houd je rug recht en je schouders naar achteren.
 2. Neem de tijd om je greep op de optrekstang te verbeteren. Een goede greep geeft je meer stabiliteit en controle.
 3. Zorg ervoor dat je de optrekstangen stevig vasthoudt.
 4. Probeer om je hele lichaam zo stabiel mogelijk te houden tijdens het optrekken.
 5. Bouw op tot een volledige pull-up: Begin met negatieve pull-ups, waarbij je begint met je kin boven de optrekstang en langzaam naar beneden zakt. Werk vervolgens naar assisted pull-ups met behulp van weerstandsbanden of een hulpmiddel om je te ondersteunen.
 6. Begin met een passend niveau: Begin met het uitvoeren van een paar sets van een klein aantal herhalingen als je net begint met trainen, en bouw geleidelijk aan je kracht en uithoudingsvermogen op.
 7. Train regelmatig: Train regelmatig om de spieren te versterken en je techniek te verbeteren. Begin met twee tot drie keer per week.
 8. Voer de oefeningen steeds in een rustig tempo uit.
 9. Gebruik accessoires om de training te versterken: Gebruik accessoires, zoals weerstandsbanden of gewichtsvesten, om de intensiteit van je training te verhogen.
 10. Neem de tijd om na de training te stretchen. Hier kun je ook een foamroller voor gebruiken.

 

Hoe verzenden wij onze optrekstangen?

Wij verzenden gratis binnen Nederland, België, Luxemburg en Duitsland vanaf een bedrag van €40. Onder dit bedrag betaalt u €8,95 verzendkosten. Wij verzenden al onze pakketten en pallets met DHL. Kleinere pakketten tot 20 kg gaan met het particuliere netwerk mee (DHL FOR YOU). In België gaan de kleinere pakketten mee met BPOST. U kunt uw track en tracé dus ook bij BPOST invoeren.

Kleinere pakketten kunt u ook bij een servicepunt van DHL bij u in de buurt laten leveren. Zo hoeft u niet thuis te blijven en kunt u deze in uw eigen tijd afhalen. Tijdens het afrekenen kunt u hiervoor kiezen. U kiest dan ook zelf een servicepunt.

Als u bij ons iets voor 16:00 uur bestelt dan versturen wij het dezelfde dag!

 

Vraag advies aan onze gespecialiseerde medewerkers 

Heb je advies nodig over de aankoop van een optrekstang of de geschikte ophangwijze? Twijfel niet en stuur ons een berichtje of bel ons even. We voorzien je graag van deskundig advies! Kun je jezelf bijvoorbeeld nog niet optrekken? Maak je oefeningen dan makkelijker met een weerstandsband. Deze maak je eenvoudig vast aan de chin-up bar. Plaats de band onder je voeten zodat je niet je gehele lichaamsgewicht omhoog hoeft te trekken.  

Een optrekstang kopen
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking