Terug

  • Wij scoren een 9 op Kiyoh Reviews!
  • Altijd snel geleverd
  • Gratis retourneren

Een overzicht van ons vechtsportassortiment voor kinderen

Met ons A-merk RDX bieden wij een heel compleet gamma waar je kinderen met plezier hun outfit zullen dragen. Zowel voor jongens als meisjes in meerdere maten.
Vechtsport heeft dan ook heel wat voordelen voor je kinderen.

Filters

Een overzicht van ons vechtsportassortiment voor kinderen

De positieve psychosociale effecten van vechtsport

Als we één ding geleerd hebben uit films zoals Rocky is dat vechtsport karakter bouwt. Er zijn echter nog heel wat meer voordelen.

  • Meer zelfvertrouwen, letterlijk en figuurlijk steviger in je schoenen.
  • Persoonlijke groei, leren omgaan met verliezen en het intoom houden van je woede wordt er al van jonge leeftijd ingepompt.
  • Zelf-acceptatie, van jongs leren de kinderen omgaan met verlies.
  • Mentale focus, continu je tegenstander zijn bewegingen volgen heeft een continue focus nodig. We moeten er geen tekening bij maken dat dit goed is voor je kind in de klas. 

Is vechtsport veilig voor mijn kind?

Het zijn steeds activiteiten die onder toezicht moeten worden uitgevoerd. In de meeste gevallen is de jeugd bezig met hun slagen oefenen op speedbags, touwtjes springen of rennen. Als de kinderen dan overal elkaar staan. Is het niet vechten maar sparren. Vaak tussen 1 - 3 minuten onder begeleiding met de nodige bescherming. Denk aan de bokshandschoenen, hoofdbeschermers en scheenbeschermers. Het sparren heeft ook niet als doel de andere pijn te doen, maar wel om een betere techniek aan te leren.

Als er dan eens iets gebeurd, zijn de meest voorkomende blessures kneuzingen, vinger- of palmfracturen. Geen lelijke hoofdletsels of dergelijke.

Al deze positieve effecten van vechtsport staan en vallen bij de cultuur van de sportschool en of trainer. Kies voor iemand die de traditionele waardes belichaamt en oog heeft voor de ontwikkeling van het kind. 
With great power comes great responsibility

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
NRG fitness 9 / 10 - 616 Reviews @ Thuiswinkel Waarborg
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »