Gratis verzending vanaf €40
30 jaar expertise
Achteraf betalen
Thuiswinkel WaarborgKlantenservice
0
0
Gratis verzending vanaf €40
30 jaar expertise
Achteraf betalen

Door David Danis, 13 mei 2024

Zeven Kettlebell oefeningen voor je triceps

Het trainen van je triceps is essentieel voor het ontwikkelen van sterke, gespierde armen en het verbeteren van de algehele kracht van je bovenlichaam. Kettlebells bieden een veelzijdige en effectieve manier om je triceps te isoleren en te versterken. Of je nu thuis traint of in de sportschool, deze oefeningen zijn perfect voor het toevoegen aan je fitnessroutine. In dit artikel bespreken we 5 tot 7 krachtige kettlebell oefeningen die je kunt gebruiken om je triceps te trainen en te versterken.

De triceps

De triceps brachii, oftewel de triceps, is een driekoppige spier aan de achterkant van de bovenarm. Deze spiergroep bestaat uit de lange kop, laterale kop en mediale kop. De triceps is verantwoordelijk voor het strekken van de elleboog en speelt een cruciale rol in veel dagelijkse bewegingen zoals duwen en tillen. Sterke triceps zijn niet alleen belangrijk voor esthetische doeleinden, maar ook voor functionele kracht en stabiliteit van de bovenarm. Het trainen van je triceps kan helpen bij het verbeteren van de prestaties in andere oefeningen zoals bankdrukken en push-ups en kan ook bijdragen aan het verminderen van het risico op blessures aan de schouder en elleboog.

Voordelen van sterke triceps

Sterke triceps bieden tal van voordelen voor je algehele fitness en welzijn. Ten eerste helpen ze bij het verbeteren van de kracht en definitie van je armen, wat kan bijdragen aan een gespierder en strakker uiterlijk. Daarnaast ondersteunen sterke triceps bij het uitvoeren van dagelijkse taken die ellebogen extensie vereisen, zoals tillen en duwen. Sterke triceps zijn ook essentieel voor het verbeteren van de prestaties in verschillende sporten zoals zwemmen, tennis en boksen. Bovendien kunnen goed ontwikkelde triceps bijdragen aan een betere lichaamshouding en het verminderen van het risico op blessures aan de schouder en ellebogen.

Hoeveel kettlebell oefeningen moet je doen voor sterkere triceps?

Om je triceps effectief te trainen en een uitgebalanceerde ontwikkeling te bevorderen, wordt aanbevolen om 5 tot 7 verschillende oefeningen op te nemen in je trainingsschema. Door een mix van oefeningen te gebruiken die zich richten op verschillende delen van de triceps, zoals de lange kop, laterale kop en mediale kop, kun je een symmetrische en goed ontwikkelde triceps opbouwen. Variatie in je training helpt ook om verveling te voorkomen en stimuleert constante vooruitgang. Het is essentieel om te focussen op de juiste techniek en form over het toevoegen van meer gewicht of herhalingen. Begin met lichte kettlebells en bouw geleidelijk op naarmate je sterker wordt en meer vertrouwd raakt met de oefeningen.

 

Triceps Extension

Kettlebell oefening 1: Triceps Extension

De kettlebell tricep extension is een effectieve isolatie-oefening die zich richt op de lange kop van de triceps. Begin met het staan rechtop, houd een kettlebell met beide handen vast achter je hoofd, ellebogen gebogen. Strek je armen omhoog, houd je ellebogen dicht bij je hoofd en span je triceps aan aan de bovenkant van de beweging. Laat de kettlebell gecontroleerd zakken en herhaal. Deze oefening helpt bij het opbouwen van spiermassa en kracht in de triceps en verbetert de algehele armdefinitie.

 

Triceps Kickback

Kettlebell oefening 2: Triceps Kickback:

De kettlebell tricep kickback is een uitstekende oefening om de laterale kop van de triceps te targeten. Begin door voorover te buigen vanuit je heupen, houd een kettlebell in elke hand met je armen gebogen in een hoek van 90 graden. Strek je armen naar achteren terwijl je je triceps aanspant en houd je bovenarmen parallel aan de grond. Laat de kettlebells gecontroleerd terugkeren naar de startpositie en herhaal. Deze oefening helpt bij het isoleren en versterken van de laterale kop van de triceps voor een gespierdere en meer gedefinieerde achterkant van de arm. Voor algehele stabiliteit kun je deze oefening ook uitvoeren met behulp van een trainingsbankje. Plaats een van je benen en een van je armen op het bankje en plaats je andere been op de grond. Voer dan de oefening rustig en gecontroleerd uit.

 

Close Grip Push-Up

Kettlebell oefening 3: Close Grip Push-up:

De kettlebell close grip push-up is een variatie op de traditionele push-up die de triceps extra belast. Begin in een plankpositie met je handen op twee kettlebells, houd je handen dicht bij elkaar. Buig je ellebogen om je lichaam naar de grond te laten zakken en duw jezelf vervolgens omhoog door je triceps aan te spannen. Deze oefening versterkt niet alleen je triceps, maar ook je borst en core, waardoor het een uitstekende full-body oefening is. Voor extra uitdaging in deze oefening kun je een setje weerstandsbanden gebruiken en deze om je armen doen. Zo dwing je jezelf om je armen naar buiten te duwen terwijl je een push-up uitvoert.

 

Overhead Triceps Extension

Kettlebell oefening 4: Overhead Triceps Extension:

De kettlebell overhead tricep extension is een andere uitstekende oefening voor het targeten van de lange kop van de triceps. Sta rechtop met een kettlebell vast in beide handen boven je hoofd. Buig je ellebogen om de kettlebell achter je hoofd te laten zakken en strek vervolgens je armen omhoog, span je triceps aan aan de bovenkant van de beweging. Deze oefening helpt bij het verbeteren van de spierdefinitie en kracht in de triceps en kan zowel staand als zittend worden uitgevoerd.

 

Triceps Dips

Kettlebell oefening 5: Triceps Dips

De kettlebell tricep dips zijn een klassieke oefening die effectief de triceps, schouders en borstspieren target. Plaats twee kettlebells achter je op de grond en ga met je rug naar hen toe zitten. Plaats je handen op de handvatten van de kettlebells, duw jezelf omhoog zodat je armen gestrekt zijn en je benen gebogen voor je zijn. Buig je ellebogen om je lichaam te laten zakken tot je bovenarmen parallel zijn aan de grond en duw jezelf vervolgens terug naar de startpositie door je triceps aan te spannen. Deze oefening helpt bij het opbouwen van spiermassa en kracht in de triceps en verbetert de algehele kracht van je bovenlichaam.

Sterke triceps met deze ketllebell oefeningen

Door regelmatig deze kettlebell oefeningen op te nemen in je trainingsroutine, kun je een sterke, gespierde en goed ontwikkelde triceps opbouwen. Het trainen van je triceps met kettlebells biedt een effectieve manier om kracht en definitie te verbeteren, wat essentieel is voor zowel functionele dagelijkse activiteiten als sportprestaties. Begin met lichte kettlebells en focus op het verbeteren van je techniek voordat je overgaat op zwaardere gewichten.

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking