Gratis verzending vanaf €40
30 jaar expertise
Achteraf betalen
Thuiswinkel WaarborgKlantenservice
0
0
Gratis verzending vanaf €40
30 jaar expertise
Achteraf betalen

Door David Danis, 13 april 2023

Waarom is fitness in je hotel beter voor meer bezoekers?

Fitness is tegenwoordig meer dan ooit een levensstijl geworden. Voor reizigers is dat niet anders. Vooral voor zij die op zakelijke reis zijn. Deze gaan vaak gepaard met (saaie) vergaderingen, een congres, lange reizen en weinig slaap. Een goede workout kan je een boost geven. Zowel op fysiek als mentaal vlak. Maar liefst 3 op 4 vinden een healthy lifestyle belangrijk.

Van deze groep laat 33% hun keuze van hotel zelfs afhangen of er een fitness aanwezig is

Bij vrijetijdsreizigers ligt dit iets lager. Hier laat 18% hun keuze afhangen van de sportmogelijkheden. Voornamelijk omdat je er bent voor ontspanning. Of omdat je gewoonweg al veel kilometers maakt met al het rondwandelen. 

Het is wel duidelijk dat je als hotel een grote groep mensen kan aantrekken dankzij een mooi uitgeruste fitness. Van alle zakelijke reizigers doet 42% van hen aan fitness of een sport op hotel. Zo wil 1 op 4 gerust minstens 5 euro bijbetalen om gebruik te kunnen maken van de fitnessfaciliteiten.

Een investering die je als hotel makkelijk kan spreiden en dus ook kan terugverdienen.
In tegenstelling tot wat vele denken hoef je geen gigantische grote budgetten vrij te maken. 

Vele voordelen voor jouw gasten

Een fitnessruimte in een hotel biedt talloze voordelen voor gasten. Of je nu op zakenreis bent, op vakantie gaat of gewoon een weekendje weg wilt, het hebben van een fitnessruimte in je hotel kan een grote meerwaarde zijn. Hier zijn enkele voordelen die een fitnessruimte kan bieden:

  1. Gezond blijven tijdens je verblijf: Steeds meer mensen hechten waarde aan een gezonde levensstijl, zelfs tijdens hun vakantie of zakenreis. Met een fitnessruimte in het hotel kunnen gasten hun dagelijkse fitnessroutine voortzetten. Of het nu gaat om cardio-oefeningen, krachttraining of yoga, een fitnessruimte biedt de mogelijkheid om fit te blijven en energie op te doen.
  2. Gemak en tijdsbesparing: Het hebben van een fitnessruimte in het hotel betekent dat gasten geen tijd en moeite hoeven te besteden aan het vinden van een externe sportschool of fitnesscentrum. Ze kunnen eenvoudigweg naar de fitnessruimte in het hotel gaan, wat zorgt voor gemak en tijdsbesparing.
  3. Flexibiliteit en privacy: Sommige mensen voelen zich misschien ongemakkelijk bij het sporten in het openbaar of in een drukke sportschool. Een fitnessruimte in het hotel biedt gasten de mogelijkheid om in alle privacy te sporten, zonder zich zorgen te hoeven maken over anderen die hen bekijken of beoordelen. Dit zorgt voor een comfortabele en ontspannen fitnesservaring.
  4. Stressvermindering: Reizen kan stressvol zijn, vooral voor zakenreizigers. Het hebben van een fitnessruimte in het hotel stelt gasten in staat om de dagelijkse stress te verminderen door te sporten en endorfines vrij te maken. Regelmatige lichaamsbeweging kan helpen bij het verminderen van stress, het verbeteren van de stemming en het bevorderen van een goede nachtrust.
  5. Sociale interactie: Hoewel fitness vaak als een individuele activiteit wordt beschouwd, kan een fitnessruimte in het hotel ook sociale interactie bevorderen. Gasten kunnen elkaar ontmoeten en nieuwe mensen leren kennen die dezelfde interesse in fitness hebben. Dit kan leiden tot nieuwe vriendschappen en het delen van fitnesservaringen.
  6. Verbeterde faciliteiten en apparatuur: Hotels streven ernaar om hun gasten een comfortabel en aangenaam verblijf te bieden. Een fitnessruimte met moderne apparatuur en faciliteiten laat zien dat het hotel investeert in de gezondheid en het welzijn van zijn gasten. Dit zorgt voor een positieve indruk en kan bijdragen aan de algehele tevredenheid van de gasten.

Kortom, het hebben van een fitnessruimte in een hotel biedt talloze voordelen voor gasten. Het stelt hen in staat om gezond te blijven, tijd te besparen, flexibel te zijn, stress te verminderen, sociale interactie te bevorderen en te genieten van verbeterde faciliteiten. Voor reizigers die waarde hechten aan hun gezondheid en welzijn, kan een fitnessruimte in het hotel een doorslaggevende factor zijn bij het kiezen van een accommodatie.

Je kan fitness op hotel op twee manieren benaderen:

  1. Small fitness Accessoires De goedkopere oplossing. Uit de studies blijkt dat 21% van de zakelijke reizigers wel wat beweging op hun hotelkamer doet. Van push-ups tot stretchen. Voorzie bijvoorbeeld een fitnessmatje, wat weerstandsbanden of push-up steunen in de kamers. Het is een kleine investering die goed ontvangen wordt bij je reizigers.   2. Cardio- en krachtapparatuur
    Het prijskaartje kies je volledig zelf, dat is net het mooie. Indien je kiest om hierin te investeren is er wel één must. Meer dan 60% van alle reizigers die gebruik maken van je fitnessfaciliteiten kiest voor de loopband. Met bijvoorbeeld onze professionele loopbanden zit je meer dan goed. Kort gevolgd vind je de professionele crosstrainer en het volledige krachtassortiment.

Heb jij interesse in een offerte op maat of vragen over de voordelen van een fitnessruimte in jouw hotel? Neem dan contact met ons op.

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij gebruiken cookies voor gepersonaliseerde advertenties. Op deze manier verbeteren wij onze website. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »