Gratis verzending vanaf €40
30 jaar expertise
Achteraf betalen
Thuiswinkel WaarborgKlantenservice
0
0
Gratis verzending vanaf €40
30 jaar expertise
Achteraf betalen

Door Danny Koene, 2 februari 2024

Richtlijnen en uitleg gebruik Massageguns

Percussie spiertherapie blijft in populariteit toenemen. NRG fitness is toegewijd om onze partners te voorzien van waardevolle inzichten en informatie over het gebruik van percussietherapie en NIMBL-percussie guns.

Er zijn duizenden wetenschappelijke studies met vergelijkbare beoordelingen over het effect van lichaamstrillingen (WBV) op weefsels en botten. Aangezien percussie-instrumenten in wezen acute vibratie technieken zijn, kunnen we zeker iets afleiden uit de enorme hoeveelheid informatie die momenteel over WBV beschikbaar is.

Het implementeren van percussie in het dagelijks leven van u of uw cliënten is eenvoudig, snel en gemakkelijk. De voordelen zijn enorm, waaronder spieractivatie, verhoogde spiertemperatuur, neuraal-weefsel regeneratie, herstel na activiteit, triggerpoint en weefsel adhesie release en nog veel meer. 

Het is belangrijk om een strategie te hebben en het volgende is een eenvoudig te volgen matrix over hoe u percussie in uw dag, training, spierherstel en leven kunt integreren.   

Gebruik van een massagegun

Een massagegun, ook wel bekend als een massagepistool, is een innovatief apparaat dat steeds populairder wordt in de wereld van spierherstel en ontspanning. Het is een draagbaar en handig hulpmiddel dat helpt bij het verlichten van spierpijn, het verminderen van spierspanning en het stimuleren van de bloedsomloop.

Het gebruik van een massagegun biedt verschillende voordelen. Ten eerste kan het helpen bij het verminderen van spierpijn en stijfheid na een intensieve trainingssessie. Door de diepe en gerichte percussieve technieken van de massagegun kunnen de spieren worden losgemaakt en kunnen knopen en spanningen worden verminderd.

Daarnaast kan een massagegun ook helpen bij het verbeteren van de bloedsomloop. De snelle en krachtige pulsaties van het apparaat stimuleren de bloedstroom naar de spieren, wat bijdraagt aan een betere zuurstof- en voedingsstofvoorziening. Dit kan leiden tot een sneller herstel en een verbeterde prestatie.

Bovendien kan het gebruik van een massagegun ook bijdragen aan het verminderen van stress en het bevorderen van ontspanning. De diepe massagebewegingen helpen bij het ontspannen van de spieren en het verminderen van spierspanning. Dit kan een gevoel van welzijn en rust bevorderen.

Het gebruik van een massagegun is eenvoudig en kan worden aangepast aan individuele behoeften en voorkeuren. Het apparaat wordt geleverd met verschillende opzetstukken die kunnen worden gebruikt voor verschillende spiergroepen en doeleinden.

Sfeerbeeld

  

NIMBL Verwisselbare kopstukken

Hieronder de hiërarchie van de diepte, van meest oppervlakkig tot de diepste triggerpunten.

 1. Plaat
 2. Bal
 3. Apollo
 4. Duim
 5. Y
 6. Punt

Plaat:

De plaat is de meest oppervlakkige bevestiging en wordt gebruikt voor neurale stimulatie en oppervlakkige weefsel herschikking. De plaat is comfortabel en kan op alle delen van het lichaam worden gebruikt, behalve op bot-structuren. Neurale stimulatie is een toepassing voorafgaand aan de activiteit om de communicatie tussen neurale weefsels (spieren) te verbeteren

Bal: 

De Bal bevestiging is bedoeld om diepere lagen van het bindweefsel en spierweefsel te beïnvloeden. Het is een universeel hulpmiddel en de favoriet van de meeste mensen. De bal is zeer comfortabel en kan gebruikt worden op alle delen van het lichaam en de omliggende bot-structuren of gewrichten.

Apollo:

Het Apollo opzetstuk is enkel verkrijgbaar met de NIMBL en is ontworpen om gebruikt te worden op en rond botachtige structuren en bindweefsel. Het ontwerp, waarvoor patent is aangevraagd, maakt het voor gebruikers mogelijk dieper weefsel te bereiken en te behandelen. De scherpe punt van de apollo maakt het mogelijk om het tussen bot en spier te gebruiken zonder pijn te veroorzaken of van het weefsel af te springen.

Duim: 

Het NIMBL Duim opzetstuk is een zeer veelzijdige kop. De duim heeft een afgerond oppervlak en een "vingernagel" rand voor meerdere fasen van uw herstel. We gebruiken de duim om iets dieper te komen dan de bal en toch een comfortabele ervaring te hebben. De duim is ideaal voor alle dichte weefsels, evenals de spieren rond het scheenbeen, de onderarm en de voeten. De vingernagel is geweldig voor kruisende weefselpatronen en het opbreken van bindweefsel in de onderbuik, bekken en de voeten.

Y:

De Y-bevestiging is een geweldige bevestiging voor de voeten, handen, onderarmen en voor die "plakkerige" triggerpoints. De Y kan voor en na de activiteit gebruikt worden en is het meest effectief in de herstelfase van uw activiteit. De combinatie van de Y en Point bevestigingen vormen een krachtig triggerpoint hulpmiddel. Beginnend met de Y, behandel het gebied rond het bindweefsel of de verkleving om zo het zenuwstelsel te openen en het specifieke weefsel voor te bereiden om vervolgens de punt te gebruiken om de verklevingen te doorbreken.

Punt: 

Het punt is vooral een diepe weefselaanhechting en is zeer geschikt voor de diepe bilspieren en triggerpoints. Omdat het punt vrij agressief kan zijn, raden we aan het rustig aan te doen en onderweg naar je lichaam te luisteren. Onthoud dat wanneer de hersenen pijn waarnemen, ze de weefsels afsluiten. Begin dus voorzichtig met het punt en ga er dieper in als het zenuwstelsel het toelaat. 

 

Gebruik kopstukken

Opzetstukken worden om vele redenen gebruikt, wij gebruiken ze voor verschillende delen van het lichaam, wij gebruiken ze voor controle van de weefselreactie, om weefselverandering van huid, fascie, spier en bindweefsel te veroorzaken. We gebruiken ze voor neurale stimulatie voorafgaand aan een activiteit of voor spieractivatie. We gebruiken ze voor up- en down-regulering tijdens uw training of activiteit en we gebruiken ze voor verschillende gradaties van herstel en regeneratie. Hieronder volgt een meer gedetailleerd toepassingsplan voor elk bevestigingshoofd. 

Denk bij het kiezen van een kopstuk aan onze adaptatiematrix:

Bepaal of er botachtige structuren in de buurt zijn en zo ja, kies de Apollo kop; als er geen benige structuren zijn en het doel is pre-activiteit dan gebruik je de middelste diepte kopstukken, de Bal, Duim of Apollo.

Voor gedurende een activiteit gebruikt u de oppervlakkige middeldiepe kopstukken: Bal, Plaat en Apollo. 

Voor na uw activiteit of voor uw herstel kunt u alle kopstukken gebruiken, maar denk eraan om eerst rond de drukpunten te werken met de Plaat of Y kopstuk en gebruik dan de Punt gericht op het drukpunt. Ga niet direct in het drukpunt omdat de hersenen dan pijn waarnemen en het weefsel afsluiten. 

Voor de dichtheid van het bindweefsel hebben we een systeem van diepte dat gaat van oppervlakkig weefsel met de Plaat tot diep dicht bindweefsel met de Punt.

Druk

Druk is de sleutel in alle percussiestrategieën omdat "pijn" een belangrijke barrière is. Te veel druk uitoefenen kan pijn veroorzaken en uiteindelijk weefsel uitschakelen waardoor het effect van percussie wordt geminimaliseerd. Bij NIMBL is druk gewoon het gewicht van het pistool en meer druk uitoefenen kan in feite kneuzingen veroorzaken en weefsel beschadigen. ZOALS MET ALLES, LUISTER NAAR JE CLIËNT/LICHAAM.

 

Snelheden

Snelheid is de snelheid waarmee de bevestigingskop heen en weer beweegt. De snelheden die je gebruikt zijn belangrijk omdat ze verschillende weefselreacties uitlokken. Wij gebruiken percussie in 4 hoofdgebieden: 

 1. Spierstimulatie (Neuraal weefsel stimulatie)
 2. Weefsel activatie
 3. Op en neer regulatie
 4. Herstel en verjonging

Onderzoek suggereert dat het gebruik van percussie bij verschillende frequenties of Hz niveaus zorgt voor specifieke weefsel aanpassingen.  Het volgende zijn aanbevelingen over het gebruik en de toepassing van de snelheid:

 • Neurale weefsel stimulatie Onderzoek suggereert dat het gebruik van percussie voorafgaand aan een activiteit of beweging meer neuraal weefsel (spierweefsel) communicatie kan opwekken. Hoewel alle opzetkoppen geschikt zijn voor weefselstimulatie, bevelen wij het grootste oppervlak opzetstuk aan, de plaat. Wij bevelen ook de middelste snelheden van 40 of 50 Hz aan, omdat is aangetoond dat deze de snel reagerende spiervezels prikkelen en zo de hersenen voorbereiden op communicatie

 • Pre-Activiteit, kracht of de integratie van percussie met meer traditionele opwarmingsprotocollen creëren een grotere kans op meer volledige activiteit en minimaliseren de kans op blessures door activiteit. Lagere snelheden van 20 en 30 Hz zijn het meest geschikt voor de opwarmingsfase van uw activiteit omdat deze snelheden spierprikkeling uitlokken terwijl ze de spiertemperatuur verhogen en de zuurstoftoevoer verbeteren. Bij meer traditionele vormen van mobiliteit of flexibiliteit kunt u percussie gebruiken voor of tijdens actieve geïsoleerde of dynamische rekoefeningen, zoals percussie van de buigspieren tijdens een beenzwaai of percussie van de zijspieren (vleugels) voor het uitrekken van je rug.

 • Tijdens je activiteit is een zeer interessante mogelijkheid om de intensiteit van je training te verhogen en tegelijkertijd de kans op blessures te minimaliseren. Bij het toepassen van percussie binnen uw training of activiteit kunnen we overactief weefsel reguleren met hogere snelheden en onvoldoende actief weefsel reguleren met lagere snelheden. Dit zorgt voor herstel in de vermoeide spier en activering in de "uitgeschakelde" spier.

 • Percussie in de herstelfase heeft aangetoond de intensiteit van spierpijn te verminderen terwijl het werkt aan het verbeteren van flexibiliteit. Bij het toepassen van percussieprotocollen in de herstelfase gebruiken we voornamelijk de hogere snelheden, 60 of 70 Hz. We kunnen ook percussie gebruiken om in verklevingen of bindweefsel te komen en zo het effect van spierpijn te minimaliseren.

Tijd

Tijd onder percussie is een ander belangrijk onderdeel van de weefselrespons. Aangezien percussie weefsel doet samentrekken en samentrekkingen inspanning is, is het belangrijk om uw percussie voor de activiteit te beperken om voorvermoeidheid te minimaliseren.

Tijd is direct gerelateerd aan de gebruikte snelheden en het volgende is een algemeen overzicht en voor de toepassing:

Stimuleren voor activiteit: Lage snelheden en tot 60 seconden op grote spiergroepen en 45 seconden op kleine of minder dichte spieren

Gedurende een activiteit: Lage snelheden voor up-regulering en maximaal 30 seconden, hogere snelheden voor down-regulering en maximaal 60 seconden

Na activiteit (herstelfase): Hoge snelheden en tot 2 minuten per gebied met een maximum van 5 minuten.

Welke gun moet ik kiezen?

Wil jij thuis eenvoudig en snel gebruik maken van een massagegun, kies dan voor de XPRS versie. Deze is kleiner en eenvoudig in gebruik. Wil jij percussietraining professioneel gaan inzetten, kies dan voor de XLR8.

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking