Gratis verzending vanaf €40
30 jaar expertise
Achteraf betalen
Thuiswinkel WaarborgKlantenservice
0
0
Gratis verzending vanaf €40
30 jaar expertise
Achteraf betalen

Door David Danis, 9 april 2019

Foamroller en triggerpoint therapie

Als je het woord foam roller laat vallen zullen veel mensen raar opkijken. In de fitness-community is het echter een steeds populairder wordend product. Foam rolling is een massagetechniek die gebruikt maakt van triggerpoints. Ook wel self-myofascial release  (=SMR) genoemd.

Wat is een triggerpoint?

Een triggerpoint of te wel een spierknoop is een ophoping van sarcomeren die ervoor zorgt dat de spier onder constante spanning staat. Dit leidt tot overactieve spieren.

Sarcomeer

Bij voetballers komt het bijvoorbeeld vaak voor dat ze een overactieve gastrocnemius en soleus hebben. Simpel gezegd verkorte kuitspieren. Niet enkel naar prestatieverbetering (sprongkracht, isometrische spierkracht en range of motion) maar ook blessurepreventie is het erg belangrijk om de verklevingen (triggerpoints) weg te werken via SMR.

Door op de juiste manier met de foam roller over de stijve spieren te rollen, creëert men druk op de verklevingen. Deze druk stimuleert ons lichaam op verschillende manieren.
Zo gaat het onder meer het golgi pees apparaat activeren. Dit zorgt voor autogene inhibitie (= ontspanning in de spier).

Foam Roller model triggerpoint

Door middel van Autogene inhibitie zal je spier terug op lengte komen. En dit resultaat merk je al vrij snel op. De foam roller is een niet te missen instrument om aan je arsenaal van oefeningen toe te voegen!

Wanneer moet je dit doen?

Foam rolling kan je het best steeds voor je training doen. Het is ook steeds vrijblijvend om ook na je training een korte sessie in te lassen. Je kan er weinig mis mee doen, doe wat je zelf prettig vind.
Moet je nu een dure foam roller kopen of een goedkope foam roller? Een foam roller heb je gelukkig al voor een relatief kleine prijs. Als je een goedkope foam roller koopt kom je al een heel eind.

 

Vragen? Reageer even in de comments of naar [email protected]

 

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking