Gratis verzending vanaf €40
30 jaar expertise
Achteraf betalen
Thuiswinkel WaarborgKlantenservice
0
0
Gratis verzending vanaf €40
30 jaar expertise
Achteraf betalen

Door David Danis, 17 oktober 2019

De voordelen van vechtsport

Wie onze Socials volgt heeft ongetwijfeld al gezien dat wij sinds kort het A-vechtsportmerk RDX Sports hebben toegevoegd aan ons assortiment. Met meer dan zevenhonderd producten kunnen we een erg compleet gamma aan alles wat met vechtsport te maken heeft aanbieden. RDX, met globaal gezien over de tweehonderd miljoen klanten, staat garant voor hoogwaardige producten die betaalbaar blijven. Het assortiment kenmerkt zich niet alleen met producten voor mannen maar ook vrouwen & kinderen. Vooral voor kinderen is er speciale aandacht besteed aan de bokshandschoenen, stootkussens & helmen. Iedere boks-, MMA-, kickboks, … -fanaat zal zijn favoriete product terugvinden binnen ons gamma van RDX.

Flower Power RDX

Maar waarom hebben wij gekozen om een vechtsportmerk als RDX toe te voegen aan ons gamma? Om de simpele reden dat net zoals onze fitnesstoestellen, vechtsport heel goed kan zijn voor je algemene gezondheid. Een uurtje boksen kan al snel 1000 kcal gaan verbranden.

De grootste voordelen van vechtsport voor je gezondheid

  • Het is een Total-Body Workout

In tegenstelling tot wat je misschien voor de hand liggend vind is elke vechtsport full-body. Bij boksen is er meer dan enkel het gooien van wat slagen. Je ‘head movement’ en voetenwerk zijn belangrijke aspecten van de sport.

  • Meer Explosiviteit

Snelheid van uitvoering zal altijd hand in hand gaan met elke sport. Je spiervezels of ook wel Muscle Fibers worden voornamelijk onderverdeeld in 2 categorieën. Fast & Slow Muscle fibers. Bij standaard kracht training wordt voornamelijk de nadrukt gelegd op de time under tension (de tijd dat je kracht uitoefent en dus je spieren onder druk staan). Deze manier van training promoot voornamelijk de slow muscle fibers.
Bij vechtsport is het net andersom met meer explosiviteit tot gevolg. Je zal niet alleen sneller reageren. Een betere startsnelheid en een hogere sprong behoren ook tot de resultaten.

  • Een goede training om vet te verbranden

Zoals in het begin van dit artikel aangegeven kan je al snel tot 1000 kcal gaan verbranden met een uurtje training.
Hiernaast zal je lichaam veranderen omdat je naast de verbranding van lichaamsvet ook spiermassa gaat opbouwen. Hierdoor verbrand je meer calorieën in rust. Uiteraard is dit ook afhankelijk van je dieet.

  • Breng plezier in je trainingen

Niets is zo belangrijk als je motivatie als je van zin bent je levensstijl om te gooien en nog belangrijker aan te houden. Voor heel wat mensen is plezier in het trainen erg belangrijk. De mogelijkheden met elke vechtsport zijn eindeloos. Hierdoor houd je het ook langer vol.
Je stopt nooit met leren hoor je ook vaker, elke training leer je wel iets bij. En er zijn genoeg mensen om mee te sparren.

RDX Training met stootkussens

  • Verbeterd cardiovasculair-vermogen

Of je nu op je Schwinn IC8 spinfiets springt en even in de wereld van Zwift duikt, je laat coachen met MIP op je Bowflex M8 of je RDX bokshandschoenen aantrekt en wat gaat shadowboxen. Allemaal dragen ze bij een betere conditie.

  • Verminderd stress

Elke sport draagt bij tot een ontspannen gevoel. Uit studies blijkt echter dat er bij High-Intensity trainingen van een uur of meer, heel wat extra endorfine wordt aangemaakt. Dit wordt ook wel het geluk hormoon genoemd. Het is een neurotransmitter die prikkels van geluk aan je hersenen gaan geven. Dit zorgt op zijn beurt voor de verminderde aanmaakt van cortisol of ook wel het stress hormoon genoemd.

RDX Bokszak

Heb jij een sportschool, webwinkel of fysieke winkel en zou je graag met onze RDX producten werken?
Neem dan vrijblijvend contact op via [email protected]

Wens je graag nog wat meer informatie over RDX? Heb je vragen of opmerkingen over deze blog?
Reageer even in de comments of stuur ons een mailtje naar [email protected]

 

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking