Gratis verzending vanaf €40
30 jaar expertise
Achteraf betalen
Thuiswinkel WaarborgKlantenservice
0
0
Gratis verzending vanaf €40
30 jaar expertise
Achteraf betalen

Door David Danis, 20 december 2023

De Inspire M1 | Product Highlight

De Inspire M1 is geen conventionele gym. In deze blog willen we de unieke karakteristieken van de Inspire M1 in de kijker plaatsen. In één van onze voorgaande blogs gingen we ook al over de unieke kenmerken van de Inspire Dual Stations. Een aantal van die features zal je ook terugvinden bij de M1. Bij de Dual stations weet je echter in een oogopslag waarvoor je ze kan gebruiken. Bij de Inspire M1 zal je verbaasd zijn van de mogelijkheden. 

De Inspire M1 highlight

Het design van de M1 valt gelijk op. Het ronde frame is iets wat je niet alle dagen terugziet. Door dit design heb je een compacte gym. Hierdoor is het plaats besparend in kleinere ruimtes voor thuis maar tegelijkertijd ook voor een kinesist.

Inspire M1 Afmetingen opgebouwd

Daarnaast heb je 6 pulleys. Deze pulleys zorgen ervoor dat je makkelijk kan veranderen van oefening. Je hoeft het apparaat dus niet volledig aan te passen om de gewenste oefeningen te kunnen doen. Denk aan een chest press, shoulder press of lunge. Een derde voordeel is dan weer dat je eigenlijk een trekapparaat en krachtstation in elkaar hebt. Bovendien moet je trekapparaten, of ook wel wandpulleys genoemd steeds bevestigen in de muur. De Inspire M1 staat op zichzelf!

De zes pulleys doen ook gelijk denken aan onze Bowflex HVT. Grootste verschil is dat je bij de M1 uiteraard met gewichten werkt en deze kabelgym vele malen meer geschikt is voor fysiotherapeuten. Denk bijvoorbeeld aan de onderste katrollen. Bij een bench press kan je zo vanuit een lagere startpositie starten. Hierdoor kun je meer focus op de rotator cuff zetten. Een veel voorkomende blessure die je met de M1 goed kan opbouwen. Daarnaast kan je met beide toestellen isolateraal trainen. En kan je dankzij de pulleys van de M1  vanuit elke hoek je oefening uitvoeren.

Inspire M1 pulleys

Kabels van de Inspire M1

Zoals elk Inspire toestel zijn de kabels van ongelooflijk goede kwaliteit. Niet alleen zal de beweging heel soepel aanvoelen, ook de lengte van de kabels speelt in het voordeel van de M1.
Dankzij deze lengte kan je steeds full range of motion trainen. Zowel zittend als rechtstaand. Denk verder dan Side Twists of Lateral Raises. Ook backward lunges zijn mogelijk met de M1. Ideaal voor fysio's of thuisgebruikers die opzoek zijn naar een apparaat dat naast de standaard oefeningen ook core stabilisatie oefeningen kan aanbieden.

Inspire M1 Bank

Gewichten Inspire M1

90 kg met 1/2 ratio geeft je voldoende mogelijkheden. Beschouw dit kabelstation dus niet als een krachtgym voor echte krachtsporters. Maar wel voor fysio's en doorsnee sporters die willen werken aan hun functionaliteit, revalidatie of onderhouden in combinatie met een gemakkelijk te gebruiken apparaat. De gewichten zijn verstelbaar per 5 kg. Met de handige optionele weight stracks kan je per 2.5 kg opbouwen. Ideaal voor progressive overload of revalidatie. 

Naast de 90 kg kan je 22.5 kg bijkopen. Ook de Inspire Latbar is optioneel verkrijgbaar.
De zes handvaten & ankle strap zitten standaard inbegrepen.

Vragen / opmerkingen? Bel of mail ons.

Onze blog over de Inspire Dual Stations kan je hier nalezen. Voor een volledig overzicht van alle homegyms klik je hier.

De Inspire M1: Meer dan een Traditionele Homegym

In tegenstelling tot de standaard homegyms is de Inspire M1 dus een volledig ontworpen op basis van kabeloefeningen, die een complete bewegingsvrijheid bieden, ook wel bekend als functionele training. De M1 is bovendien zeer compact en past in bijna elke ruimte, waardoor het een perfecte keuze is voor thuisgebruik.

Met de Inspire M1 heb je toegang tot een volledige fitnesservaring in het comfort van je eigen huis. Hier zijn enkele voordelen van de Inspire M1 ten opzichte van traditionele homegyms:

  • Functionele training: de kabeloefeningen van de Inspire M1 bieden een complete bewegingsvrijheid, waardoor je meerdere spiergroepen tegelijk kunt trainen en functionele kracht opbouwt voor dagelijkse activiteiten.
  • Compact ontwerp: de Inspire M1 is ontworpen met een compact formaat dat in bijna elke ruimte past, wat het de perfecte keuze maakt voor thuisgebruik. Het neemt weinig ruimte in beslag en kan gemakkelijk opgeborgen worden wanneer het niet in gebruik is.
  • Veelzijdigheid: de Inspire M1 wordt geleverd met een verscheidenheid aan accessoires, waaronder handgrepen, enkelbanden en een tricep touw, waardoor je verschillende oefeningen kunt uitvoeren en je training kunt aanpassen aan je specifieke doelen.
  • Duurzaamheid: de Inspire M1 is gebouwd met hoogwaardige materialen en is ontworpen om lang mee te gaan, waardoor het een slimme investering is voor iedereen die op zoek is naar een duurzame homegym.
    Kortom, de Inspire M1 biedt meer dan alleen een traditionele homegym en is een geweldige optie voor iedereen die op zoek is naar een compacte, veelzijdige en duurzame manier om thuis te trainen.
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking