Gratis verzending vanaf €40
30 jaar expertise
Achteraf betalen
Thuiswinkel WaarborgKlantenservice
0
0
Gratis verzending vanaf €40
30 jaar expertise
Achteraf betalen

Door David Danis, 25 oktober 2019

De Hometrainer Gids | Deel 3

In het derde en laatste deel van onze hometrainer gids nemen we de ergometers onder de loep.
Een ergometer, of ook wel een hometrainer met inductie genoemd zit doorgaans in de hogere prijsklasse. 

Het grootste verschil met de modellen uit ons tweede deel zit in de weerstand. 
Een hometrainer met inductie werkt op Wattage. Het gaat om meer dan dat je enkel de Wattage aflezen op het display. Bij een ergometer kan je zelf een wattage-niveau instellen. Hier geldt wel eens wat misconceptie over. Sommige EMS Hometrainers geven de geleverde in Wattage wel weer, maar werken nog steeds met weerstand-niveaus.

Bij ergometers start je meestal op 25 Watt. Al hebben wij ook de Toorx BRX-3000 in het gamma die op 10 Watt start. Deze lage instap-weerstand is tevens het grootste voordeel van de ergometer. 25 Watt of lager is zo goed als traploos. En bovendien erg soepel. In zo goed als alle gevallen zal iedereen op dit niveau kunnen fietsen. Ideaal voor oudere, revalidatie of even los fietsen. De ergometers hebben nog een aantal andere grote voordelen.

Toorx BRX-3000

Voordelen hometrainers met een ergometer functie:

  • De Wattage is instelbaar per 5 Watt. Omdat het niveauverschil tussen bijvoorbeeld 35 & 40 Watt niet groot is, is het ideaal om je kracht, spieren & beweging terug op te bouwen. Zo kan je week na week verbeteren.
  • Wie als eens heeft moeten revalideren zal al wel gehoord hebben dat je moet fietsen op 60 Watt. Bij het grote deel van de ergometers kan je instellen dat je continu op 60 Watt blijft fietsen.
  • Bij Hartslag-gestuurde trainingen kan je accurater trainen dankzij de kleine niveauverschillen. Zowel voor vetverbranding, conditieverbetering als revalidatie zijn hartslagtrainingen op je hometrainer interessant.
  • Wil je een aantal keer per week trainen, of heb je snel last van je gewrichten? Dan zal je versteld staan hoe soepel een ergometer fietst. Inductie zorgt voor een aangename overbrenging die je de beste fietservaring zal geven.

Finnlo Exum/Varon Console

Wat bepaalt de prijs van een ergometer?

Net zoals bij de computergestuurde hometrainers met een magneetrem wordt de prijs voor een groot deel bepaald naargelang wat je console kan. Wil jij ook in de virtuele wereld van Ride Social fietsen? Of heb je liever niet teveel mogelijkheden qua display?

Indien je voor het tweede kiest is een model zoals de Finnlo Varon XTR II een goede optie.
Bij ergometers ga je vaak al in de prijsklasse van het semiprofessionele versies. Geschikt voor kinesisten, personal trainers, bedrijfsfitness en hotels.

Heb je vragen? Reageer even in de comments of stuur ons een mailtje naar [email protected]

 

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij gebruiken cookies voor gepersonaliseerde advertenties. Op deze manier verbeteren wij onze website. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »