Gratis verzending vanaf €40
30 jaar expertise
Achteraf betalen
Thuiswinkel WaarborgKlantenservice
0
0
Gratis verzending vanaf €40
30 jaar expertise
Achteraf betalen

Door David Danis, 15 augustus 2019

De Voordelen van Kettlebells

Het Laatste kwartaal van 2019 mogen we de nieuwe verstelbare Kettlebell van Bowflex, de 840i verwachten. Met de nieuwste aanwinst van Bowflex willen we wat dieper ingaan op de Kettlebell.

Met een Kettlebell, of in rusland de Girya genoemd, kan je voor zo goed als elk trainingsdoeleinde gebruiken. In Rusland werden ze rond 1700 vooral gebruikt door militairen. Meer dan 300 jaar later zie je ze in elke sportschool terug. Ook de  thuismarkt vindt steeds vaker de weg naar ‘de kanonskogel’. Alleen zit je daar vaak met wat plaatsgebrek bij meerdere gewichten. En dat is het grootste voordeel van de Bowflex SelectTech 840i verstelbare Kettlebell. Van 4 – 18 kg in een handomdraai. In stapjes van 4 - 6 - 9 - 11 -16 - 18kg. 

Bowflex Selecttech 840i - Verstalbare Kettlebell - 4 - 18 kg

Waarom zijn Kettlebells populair?

Door het design zijn ze erg functioneel en kunnen ze voor zowat elke beweging gebruikt worden. Denk aan Goblin Squats tot Shoulder Press. Je kan het allemaal. De oefening waarmee de Kettlebell doorbrak in Amerika en later ook Europa was de Kettlebell Swing. Het is erg functionele oefening die mits de juiste uitvoering heel wat voordelen zal hebben.

Bowflex SelectTech 840i - Verstelbare Kettlebell - 4 tot 18 kg

Voordelen Kettlebell Swing:

  1. Het is een erg goede oefening voor je glutes (bilspieren). Je zal er niet alleen stevigere en grote billen van krijgen. Het helpt bij hardlopen. Zo zorgt een beter ontwikkelde bilspier ervoor dat jij je paslengte zal kunnen vergroten.
  2. Omdat je bij het uitvoeren steeds een kanteling in de bekken zal uitvoeren helpt dit bij het preventief voorkomen van lage rugklachten.
  3. Omdat je heel wat verschillende spiergroepen aanspreekt ligt je totale kcal verbranding wat hoger. Vaak is dit een goede oefening om op te nemen in je HIITraining. Denk bijvoorbeeld in combinatie met een Bowflex Max Trainer.
  4. Door de typische beweging leg je ook veel focus op het verstevigen van je schoudergewrichten. Handig in het alledaagse leven.

Let wel op dat de Kettlebell Swing één van de meer geavanceerdere oefeningen is. Als je het nog nooit gedaan hebt, kijk dan even naar dit filmpje op youtube.
En let vooral op dat je niet met een te hoog gewicht start vooraleer je de swing volledig onder controle hebt.

Kettlebells hebben uiteraard meer voordelen, hieronder een overzicht:

Voordelen Kettlebells

  • Door de verschillende gewichten kan je dezelfde beweging gebruiken voor kracht, cardio of vetverbranding. Iedereen kan het dus wel in zijn of haar training implementeren.
  • De mogelijkheden zijn eindeloos. Push, pull en of dynamische oefeningen. Het kan allemaal.
  • Door de verschillende gripmogelijkheden zal je snel een verbetering in gripkracht zien. Voornamelijk je voorarmen, vingers en handen zullen aangesproken worden.
  • Je kan er overal mee trainen. Zelfs buiten! Met 1 kettlebell kom je al erg ver. Met de Bowflex verstelbare kettlebell heb je natuurlijk heel wat meer mogelijkheden.

Bowflex SelectTech 840i - Verstelbare Kettlebell - 4 tot 18 kg

Heb je er vragen over Kettlebells of de nieuwe Bowflex 840i? Reageer even in de comments of stuur ons een mailtje naar [email protected]

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking