Thuiswinkel WaarborgKlantenservice
0
0
Gratis verzending vanaf €40
30 jaar expertise
Achteraf betalen

Door David Danis, 24 april 2019

Waarom is fitness in je hotel beter voor meer bezoekers?

Fitness is in 2019 meer dan ooit een levensstijl geworden. Voor reizigers is dat niet anders. Vooral voor zij die op zakelijke reis zijn. Deze gaan vaak gepaard met (saaie) vergaderingen, een congres, lange reizen en weinig slaap. Een goede workout kan je een boost geven. Zowel op fysiek als mentaal vlak. Maar liefst 3 op 4 vinden een healthy lifestyle belangrijk.

Van deze groep laat 33% hun keuze van hotel zelfs afhangen of er een fitness aanwezig is

Bij vrijetijdsreizigers ligt dit iets lager. Hier laat 18% hun keuze afhangen van de sportmogelijkheden. Voornamelijk omdat je er bent voor ontspanning. Of omdat je gewoonweg al veel kilometers maakt met al het rondwandelen. 

Het is wel duidelijk dat je als hotel een grote groep mensen kan aantrekken dankzij een mooi uitgeruste fitness. Van alle zakelijke reizigers doet 42% van hen aan fitness of een sport op hotel. Zo wil 1 op 4 gerust minstens 5 euro bijbetalen om gebruik te kunnen maken van de fitnessfaciliteiten.

Een investering die je als hotel makkelijk kan spreiden en dus ook kan terugverdienen.
In tegenstelling tot wat vele denken hoef je geen gigantische grote budgetten vrij te maken. 

Je kan fitness op hotel op twee manieren benaderen:

  1. Small fitness Accessoires De goedkopere oplossing. Uit de studies blijkt dat 21% van de zakelijke reizigers wel wat beweging op hun hotelkamer doet. Van push-ups tot stretchen. Voorzie bijvoorbeeld een fitnessmatje, wat weerstandsbanden of push-up steunen in de kamers. Het is een kleine investering die goed ontvangen wordt bij je reizigers.   2. Cardio- en krachtapparatuur
    Het prijskaartje kies je volledig zelf, dat is net het mooie. Indien je kiest om hierin te investeren is er wel één must. Meer dan 60% van alle reizigers die gebruik maken van je fitnessfaciliteiten kiest voor de loopband. Met bijvoorbeeld de TR8000 van Finnlo Maximum zit je meer dan goed. Via dit artikel lees je wat meer over de cardio-lijn. Kort gevolgd vind je de crosstrainer en het volledige krachtassortiment.

Welk toestel gebruik jij altijd op hotel? Of heb je vragen? Reageer in de comments of stuur ons even een mailtje naar [email protected]

Laat een opmerking achter

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij gebruiken cookies voor gepersonaliseerde advertenties. Op deze manier verbeteren wij onze website. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »