Thuiswinkel WaarborgKlantenservice
0
0
Gratis verzending vanaf €40
30 jaar expertise
Achteraf betalen

Door David Danis, 16 april 2019

De grootste voordelen van Finnlo Maximum Cardio

Maar wat onderscheidt Finnlo Maximum dan van de andere merken?

Een eerste en onmiddellijk groot voordeel is dat zowel de  Finnlo Maximum hometrainer, crosstrainer en ligfiets zelfopwekkend zijn. Handig voor het plaatsen van je toestellen waar weinig stopcontacten zijn of wanneer je de toestellen in het midden van de ruimte wil plaatsen.
Zowel de UB8000 hometrainer, de RB8000 ligfiets en de EL8000 crosstrainer zijn wattage instelbaar van 25 – 200 Watt in stapjes van 5. Hartslag gestuurd trainen behoort ook tot één van de mogelijkheden.

Bij de crosstrainer zal je van in het begin soepele bewegingen ervaren. Dit komt niet enkel door het 14 kg zware vliegwiel maar ook door de dubbele kogellagers. Deze zorgen voor een soepele interactie tussen het vliegwiel en de elliptische armen.

De Finnlo Maximum loopband heeft dan weer een aantal “fysiofuncties” zoals wij het graag noemen. Zo is de snelheid van 0,8 tot 22,0 km/h instelbaar in stapjes van 0,1 km/h. Bovendien geeft het display een weergave van afgelegde afstand per 10 meter. Beide functies zijn ideaal voor revalidatie gebruik. Verder is de loopband instelbaar van 0 – 15 % hellingshoek per 1%

Wist je dat recente studies aantonen dat heuvelsprints goed zijn voor de ontwikkeling en verbetering van je maximale snelheid? De ideale hellingshoek ligt rond de 3% al dienen ze daar nog meer onderzoek naar te doen. Dankzij het hellend terrein word het neuromusculaire systeem veel sterker geprikkeld dan op een vlak terrein. Mede door het verminderen van de grondcontacttijd en een betere coördinatie neemt je paslengte tot wat op zijn buurt zorgt voor een stijging in je maximale snelheid. En ook voor deze paslengte heb je geen gebrek. Met het 153 x 56 cm loopoppervlak heb je meer dan voldoende loopruimte.

Dankzij de krachtige AC motor van 4 pk (en 10 pk piekvermogen!) zullen langere sessies of bijvoorbeeld intervaltraining geen enkel probleem zijn. Vaak wordt de motor van je loopband onderschat. ‘Het is maar om te wandelen’ horen we wel eens. Net omdat het regelmatig voor lagere snelheden gebruikt wordt, is het voor de duurzaamheid van je loopband erg belangrijk om voor een goede motor te kiezen. Als je patiënten namelijk een lage snelheid aannemen komen ze vele frequenter in aanraking met het loopoppervlak. De motor wordt dus zwaarder belast. Voor revalidatie is een AC motor wat ons betreft een must.
De TR8000 loopband heeft een speciale orthopedische mat die niet gesmeerd hoeft te worden.

Onderhoud Finnlo Maximum

Er is toch niets zo vervelend dan problemen aan je toestel? Stel je voor, je hebt 1 loopband en deze valt defect. Dan kan je vaak moeilijk verder met je cliënteel. Zoals in de eerste alinea gezegd: “gemaakt door specialisten voor specialisten”. De gehele Finnlo Maximum lijn is van zo’n hoogwaardige kwaliteit voorzien dat het uitvalpercentage de afgelopen 10 jaar minder dan 2% is. En indien er serviceaanvragen zijn, is het steeds een snelle en adequate opvolging op locatie. Zodat je snel weer patiënten kan verder helpen.

 

Conclusie Finnlo Maximum Cardio

Omdat de gehele cardiolijn dezelfde computerconsoles gebruikt ziet het er niet alleen mooi uit maar heb je ook een erg duidelijke en transparante look voor de gebruiker. Dankzij de intuïtieve display ben je er onmiddellijk mee weg. Ben je niet zozeer opzoek naar heel wat (storingsgevoelige) toeters en bellen? Maar eerder naar kwaliteitsvolle, onderhoudsvriendelijk & straight forward makkelijk te gebruiken cardiotoestellen? Dan is Finnlo Maximum wat je zoekt. Een betere prijs-kwaliteitverhouding zal je niet vinden.

Heb je interesse in Finnlo Maximum? Stuur ons even een mailtje naar [email protected]

Laat een opmerking achter

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij gebruiken cookies voor gepersonaliseerde advertenties. Op deze manier verbeteren wij onze website. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »