Thuiswinkel WaarborgKlantenservice
0
0
Gratis verzending vanaf €40
30 jaar expertise
Achteraf betalen

Door David Danis, 6 december 2019

De Nautilus 628 reeks | ideaal voor elke studio ruimte

In deze blog willen we deze reeks onder de loep nemen en hun 'fysio-functies' in de picture brengen.

Eerst kort wat meer over Nautilus, gevestigd in Amerika en reeds 40 jaar trotse producent. Merken als Bowflex, Modern Movement en Octane zullen misschien ook gekend in je oren klinken. Allemaal komen ze van bij Nautilus. Gekend voor hun innovatieve apparatuur, unieke bewegingsvormen en motivationele apps. 

De afgelopen jaren wonnen ze meerdere Awards waardonder de Red Dot & Ispo Awards.

Sinds 2019 heeft de Nautilus 628 reeks ook een welverdiende S-keuring. Dit wil zeggen dat de toestellen geschikt zijn voor studio's. Denk aan fysio's, personal trainers, bedrijfsfitness, hotels, brandweer- & politiekazernes.

Nautilus 628 reeks, alle varianten op een rijtje

Laten we gelijk met onze hardloper beginnen. De Nautilus T628 loopband. Met een prijskaartje van € 1.999,- inclusief BTW heeft de loopband enkele unieke specificaties.

 • De startsnelheid van de Nautilus T628 bedraagt 0,8 km/h. Je kan vervolgens aan de handrails of via de sneltoetsen per 0,1 km/h de snelheid aanpassen. Let wel op dat de initiële snelheid van de loopband 2,0km/h is. Dit is gedaan om de duurzaamheid van de motor langer te kunnen garanderen. Je kan echter gelijk verlagen en opstappen aan 0,8 km/h

 • De 3,5 pk AC motor is uniek in de prijsklasse onder de € 2000,-. Koppel dit aan 5 pk piekvermogen en je kan zowel opteren voor intervaltraining als revalidatie aan de laagste snelheid. Bovendien zijn de printplaat en motor samen gemaakt, niet later samengevoegd zoals je wel ziet bij heel wat andere merken. Hierdoor is de kans op foutmeldingen vele malen kleiner.

T628

 • Het grote loopoppervlak van 152,4 x 50,8 cm gekoppeld aan een maximaal gebruikersgewicht van 160 kg zorgen voor een ergonomisch gebruiksgemak voor elke gebruiker. Koppel dit alles aan handrails die net dat tikkeltje verder komen waardoor ook de wandelaars een goede steun hebben.

 • De hellingshoek van 0 - 15% biedt voldoende uitdaging. Net zoals de snelheid kan deze ook op de handrails per 1% worden ingesteld.

 • Wie de Nautilus T628 al geprobeerd heeft zal ongetwijfeld al gemerkt hebben dat deze uiterst stil is. Dit is mogelijk dankzij de crowned rollen, deze zorgen voor een soepele training. Met de gepatenteerde Rebound Deck Cushioning zit je demping ook goed, deze dragen op hun beurt ook bij tot een vlotte en vooral stille training. Het neerkomen is 25% zachter, je gewrichten zullen je dankbaar zijn.

 • De orthopedische loopbandmat geeft stabiliteit, draagt bij tot de stilte en heeft een vele male langere levensduur.

T628 loopvlak

 • De uitgebreide programma's van de T628 zijn niet allemaal even interessant voor de fysio. De hartslag gestuurde programma's zijn een uitzondering op die regel. Je kan zelf een doelhartslag instellen. Let wel op dat de snelheid niet zelf aanpast. Dat is tenzij je in de hoge prijzen van de medische wereld gaat niet mogelijk omwille van veiligheidsredenen. Wat doet de Nautilus T628 dan wel bij hartslagzones? De loopband past automatisch zijn inclinatie aan om je hartslag omhoog te krijgen. Eens je in de zone bent kan je training starten.

 • Met de Compare Pacer functie kan je individuele trainingen met elkaar gaan vergelijken en geeft de T628 een score aan de hand van je prestaties. Eerlijkheidshalve is dit vooral voor fysio's wat minder interessant omdat je dan met gebruikers moet werken. Je kan er echter maximaal 4 tegelijkertijd opslaan. Niet zo handig dus. Maar dankzij Explore the World app kan je wel alle trainingen gaan syncroniseren met bijvoorbeeld Strava. Zowel jij als de gebruiker, zo kan je voorgaande trainingen gaan herbekijken, evalueren of thuis even laten zien dat je goed gelopen hebt. De Compare Pacer functie is vooral interessant voor lopers die thuis hun training naar het volgende niveau willen tillen en gebruik maken van deze unieke motivatiefunctie.


De E628 crosstrainer is ongetwijfeld het meest unieke toestel binnen de Nautilus reeks. Dat brengt ons gelijk bij het eerste punt in ons overzicht.

 • De inclinatie-functie. Naast dat je 'de beweging' helemaal kan aanpassen waardoor je meer focus legt op je gluteus maximus & quadriceps is de incline ook uitermate geschikt om de paslengte van het toestel aan te passen. Op een percentage van nul heb je een erg lange paslengte van net geen 56 cm. Hoe langer deze paslengte, des te natuurlijker de beweging is wat je doorgaans hoort, en dat klopt ook. Een lange paslengte zet minder druk op de heup doordat je een kleinere rotatie maakt. Maar wat als je met kleinere mensen zit, de lange paslengte kan dan net een nadeel zijn. Met de Incline functie verklein je door de hefboom de paslengte waardoor de E628 als het ware op maat kan worden ingesteld.

E628 Incline

 • Zoals in de alinea hierboven, de paslengte van net geen 56 cm, op dubbele rails zorgen voor een natuurlijke & aangename training.

 • 32 weerstandsniveaus die de geleverde wattage uitdrukken geven een goede indicatie van de training. Bovendien zal je voelen hoe laag de instapweerstand is dankzij de elektromagneet en het HIIT vliegwiel.

 • Dit vliegwiel is niet zomaar een conventioneel vliegwiel. Wij schrijven er een artikel over, lees het hier terug.

 • De uitgebreide programma's van de E628 zijn niet allemaal even interessant voor de fysio. De hartslag gestuurde programma's zijn een uitzondering op die regel. Kies zelf een doelhartslag of -zone voor je patiënt en de weerstand zal zich automatisch bijpassen zodat hij/zij zo efficiënt en veilig mogelijk kan revalideren.

E628

 • 160 kg gewichtsbelasting zegt voldoende over het ergonomische design van het toestel. Koppel dit aan intuïtieve sneltoetsen op de armen gekoppeld met de optie om deze op verschillende manieren vast te nemen. Deze handgrepen staan ook ver genoeg uit elkaar wat geen druk op de deltoïds en rugspieren zet.

 • Pas aan de voetsteunen de hellingshoek in voor een andere focus van spiergroep of vermijd net dat gebruikers met een slechte enkelmobilisatie teveel druk zetten op de knieën en kuitspier zetten.

Nautilus R628

De U628 hometrainer & R628 ligfiets hebben veel overlappende specificaties, daarom nemen we ze even samen onder de loep.

 • 32 weerstandsniveaus die de geleverde wattage uitdrukken geven een goede indicatie van de training. Bovendien zal je voelen hoe laag de instapweerstand is dankzij de elektromagneet en het HIIT vliegwiel.

 • Hetzelfde type vliegwiel zoals de crosstrainer. Het unieke HIIT vliegwiel van 3,5 kg.

 • De uitgebreide programma's van de U628 & R628 zijn niet allemaal even interessant voor de fysio. De hartslag gestuurde programma's zijn een uitzondering op die regel. Kies zelf een doelhartslag of -zone voor je patiënt en de weerstand zal zich automatisch bijpassen zodat hij/zij zo efficiënt en veilig mogelijk kan revalideren.

 • 148 kg gebruikersgewicht zeggen voldoende over het stevige frame.

 • Dit stevige frame wordt voor de U628 bijgestaan door een breed gel-zadel dat volledig verstelbaar is. Ook het stuur kan je verstellen, uniek hierbij zijn de steunen die je de mogelijkheid geven een meer sportievere houding aan te nemen. Omdat je de console makkelijk kan kantelen geeft dit geen problemen voor je ergonomische comfort. De R628 ligfiets van Nautilus heeft dan wel weer een volledig verstelbare stoel met brede en hoge rugsteun, dat maakt ook heel wat goed qua ergonomisch comfort.

 • De U628 heeft op het stuur druktoetsen waarmee je de weerstand kan verstellen. Willen je patiënten heel eenvoudig kunnen verstellen? Zonder dat ze op het display dienen te duwen? Dan is de U628 ideaal.

 

Zijn de Nautilus toestellen app-compatibel?

De gehele Nautilus 628 reeks is compatibel met heel wat apps.
Daag je cliënteel uit met Ride of Run Social* (vervangen door Explore the world in 2021*). Fiets in een virtuele wereld en vergelijk je training met andere.

 


Koppel al uw trainingsdata met MyFitnessPal, Under Armour Record en de health apps die standaard op uw smartphone zitten om altijd op de hoogte te blijven van uw vorderingen.

Let op dat apps continu doorontwikkelingen. Wilt u zeker zijn van met welke apps er geconnecteerd kan worden? Neem dan contact op.

Heb je vragen? Heb je interesse in Nautilus en of test jij de toestellen zelf graag eens uit?
Reageer even in de comments of stuur ons een mailtje naar [email protected]

Laat een opmerking achter

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij gebruiken cookies voor gepersonaliseerde advertenties. Op deze manier verbeteren wij onze website. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »