Thuiswinkel WaarborgKlantenservice
0
0
Gratis verzending vanaf €40
30 jaar expertise
Achteraf betalen
Filters
Prijs
Tot
Aantal programma's
Kleur
Materiaal
Geschikt voor diameter
Hartslagfunctie
Bluetooth

Krachtstation kopen? Vind jouw nieuwe gym hier

Een homegym of krachtstation kopen is de perfecte totaaloplossing voor krachttraining. Op enkele vierkante meters is het namelijk mogelijk om meer oefeningen uit te voeren dan je voor mogelijk had, van de chest press tot de leg extension! Dit maakt thuissporten wel heel eenvoudig. De beste homegyms die je kunt kopen, zijn de krachtstations van onder andere Finnlo, Inspire en Body-Solid. Bekijk de gehele collectie van homegyms die wij verkopen.

 

Waarom moet je een homegym kopen?

Met een homegym is het dus mogelijk om op enkele vierkante meters ontzettend veel fitnessoefeningen uit te voeren. Een krachtstation met of zonder gewichtenstapel levert je vaak wel meer dan veertig verschillende oefeningen op en dat allemaal binnen 2 à 3 vierkante meter. Door een homegym of krachtstation te kopen, werk je aan zowel je spierkracht als fitheid. Wat krachttraining betreft geldt het volgende: hoe meer energie je erin stopt, des te meer energie krijg je ervan.

 

Welke krachtstation past er bij mij?

Twijfel je over de homegym die je wilt kopen? Natuurlijk helpen onze medewerkers je hier graag mee! Baseer je keuze vooral op jouw fitnessniveau en de verwachtingen die je hebt van een gym in je eigen huis. Als je behalve de basis ook een smith machine in je gym wilt hebben, dan kom je al snel uit bij een Inspire krachtstation. Als je alleen de basisoefeningen wilt doen, dan is een krachtstation van Finnlo Autark een uitstekend alternatief! Maak jouw fitness in huis compleet met een handige set dumbbells om nog meer variatie in je training aan te brengen. Wanneer je niet alleen krachttraining wilt doen, maar je ook aan je mobiliteit wilt werken met mobiliteitsoefeningen, raden we een BLACKROLL-weerstandsband aan. Als je liever je krachttraining combineert met cardiotraining dan is een hometrainer een ideale invulling, die ook nog eens niet zoveel ruimte in beslag neemt. Ook ideaal als rustige warming-up.

 

Trainen met een krachtstation

Trainen op een krachtstation is zowel handig als eenvoudig. Het merendeel van onze krachtstations is voorzien van een gewichtenstapel waardoor je eenvoudig het gewenste gewicht kan selecteren. Daarna kies je jouw favoriete oefening en je kunt beginnen met trainen. In een sportschool wordt er eigenlijk vrijwel geen rekening gehouden met de ruimte die elk apparaat moet innemen. Als je met een meer beperkte ruimte moet werken dan dien je hier wel rekening moet houden. Op dat moment wordt het interessant om meerdere krachtstations of oefeningen in één apparaat te combineren. De conventionele krachtstations voorzien je van alle oefeningen die nodig zijn om je gehele lichaam te trainen binnen de vierkante meters die ze innemen. Een chest press bijvoorbeeld kun je zo verstellen dat deze ook als row gebruikt kan worden. Terwijl je op de zitting plaats neemt vind je boven je hoofd de mogelijkheid om een lat pulldown uit te voeren, terwijl je onder je een aparte kabel hebt liggen om biceps curls of bijvoorbeeld upright rows uit te voeren.

 

Waar moet je op letten bij aanschaf van een krachtstation/homegym?

Ten eerste is het belangrijk om na te gaan hoeveel ruimte je precies beschikbaar hebt. Wil je bijvoorbeeld thuis gaan trainen, denk dan goed na over hoeveel vierkante meter een eigen gym nodig heeft. Behalve de afmetingen van het toestel zelf, dien je ook rekening te houden met het verstellen van het gewicht en het uitvoeren van de oefeningen. Wil je bijvoorbeeld staand met kabels gaan werken dan heb je ook een paar meter voor het toestel nodig om dit goed uit te voeren. Houd ook rekening met de hoogt van het plafond. Lang niet alle kamers in het huis zijn hoog genoeg om een toestel te plaatsen en/of te monteren. Met name garages en slaapkamers hebben over het algemeen een wat lager plafond. In dat geval is het wijs om een gym te selecteren die minder hoog is. Doorgaans zijn gyms rond de 210 cm hoog. Er zijn echter ook gyms die lager zijn, zoals op dit moment de Finnlo Autark 600. Deze is slechts 196 cm hoog waardoor deze in bijna elke ruimte past.

Ten tweede is het belangrijk om de specificaties te vergelijken van diverse gyms. Denk hierbij aan de maximale belasting. Des te hoger deze ligt, des te hoger ligt de kwaliteit van het toestel. De framedelen, het laswerk en de afwerking liggen hier allemaal ten grondslag van. Ben je van plan om 1 x a 2x per week lekker thuis te trainen, dan kun je prima uit de voeten met een wat lichter toestel. Ga je vaker dan 2x per week trainen dan is het zeker wijs om naar een wat zwaarder en vaak wat duurder toestel te kijken. Deze zijn hoogwaardiger afgewerkt en zullen je op langere termijn zeker niet teleurstellen.

Veel van onze krachtstations werken met kabels. Ook hierin zijn er veel verschillen. De kabels van onze Inspire krachttoestellen bijvoorbeeld zijn een stuk soepeler en duurzamer dan de krachttoestellen van goedkopere merken. Bijna alle kabels worden getest op trekkracht. Bij de merken Inspire en Finnlo worden deze tot maar liefst 450 kg getest. Zo weet je zeker dat jouw gym tegen een stootje kan. Bij het monteren van het krachttoestel merk je hoe soepel de kabel van een Inspire gym over de katrollen gelegd kan worden. Absoluut de benchmark op het gebied van krachttoestellen.

 

Accessoires voor jouw krachtstation

Bij je krachtstation kun je een enorm aantal verschillende accessoires kopen om je training een volledig nieuwe dimensie te geven. We kennen allemaal wel de bekende lat pulldown bar of row bar. Of bijvoorbeeld een triceps rope. Dit zijn conventionele accessoires waarbij je vele extra oefeningen kan uitvoeren zoals biceps curls of triceps pressdowns. Minder bekend zijn de “weight stack adaptors”. Dit zijn kleine gewichtjes die precies zo gegoten zijn zodat ze aan de bovenkant van een bestaande gewichtenstapel geplaatst kunnen worden. Deze gewichten zijn een fractie van het gewicht van een standaardgewicht. Op deze manier kun je net even het gewicht verhogen of verlagen zodat je wel net even een paar herhalingen meer kunt uitvoeren. Dit terwijl het gewicht met bijvoorbeeld 4,5 of 5 kg verhogen net te veel voor je is. De merken Body-Solid en Inspire hebben hier hun eigen varianten voor die naadloos op jouw toestel passen. Wij leveren ook accessoires zoals ab bars, deze maak je vast aan de musketonhaken waar je normaal de lat bar plaatst zodat je ab crunches kunt uitvoeren terwijl je op de zitting van je krachtstation plaatsneemt.

Qua conventionele accessoires vind je ook diverse verschillen. Zo leveren wij standaard lat pulldown stangen, die vaak volledig massief zijn en daardoor een kilo of 3 a 4 wegen. Dit scheelt al bijna een geheel blokje aan gewichten bij je oefening. Vandaar dat wij ook aluminium stangen aanbieden. Deze wegen minder dan een kilogram waardoor het gekozen gewicht veel accurater is.

Een overzicht van alle accessoires om jouw gym uit te breiden vind je hier.

 

Montage tips voor jouw krachtstation

Je hebt je bestelling ontvangen. En dan? Er staat waarschijnlijk een pallet vol met dozen voor je klaar en waar moet je beginnen? Geen zorgen, elke levering is voorzien van een goed te volgen montagehandleiding. Mits je deze goed stap- voor stap opvolgt dan komt het helemaal goed. Wij adviseren hierin om eerst alles op je gemak uit te pakken, al het afvalmateriaal goed te scheiden en dan te beginnen. Neem hiervoor zowel alle ruimte als alle tijd. Haastige spoed is zelden goed, dat geldt hier ook.

Zodra je eenmaal alles klaar hebt voor montage, zorg dan voor het juiste gereedschap. Immers is dit al het halve werk. Met een goede ratel, een steeksleutel set, een set inbussleutels en een kruiskopschroevendraaier kom je een heel eind. Standaard wordt elke gym geleverd met gereedschap, zoals je dat ook gewend bent van bekende meubelwinkels. Echter raden wij aan om je eigen gereedschap te gebruiken. Dit is een stuk steviger en werkt echt een heel stuk beter en sneller. Volg vervolgens de eerste instructies op, zonder te overhaasten en vooral zonder eigen improvisatie. De volgorde van de montagestappen is er niet voor niets.

Rek de kabels eerst helemaal uit. De kabels worden opgerold geleverd. Alhoewel veel kabels hier zeker goed tegen kunnen, is het aan te raden deze eerst goed uit te rekken alvorens je deze monteert. Doe je dit niet, dan loop je kans dat deze gaan draaien en waardoor je toestel niet lekker soepel loopt.

Draai in het begin alle bouten niet te vast. Mocht je ergens een foutje hebben gemaakt dan is het makkelijker te corrigeren en bij het plaatsen van diverse framedelen heb je wat speling nodig om deze aan elkaar vast te monteren. Zodra je het gehele toestel goed hebt gemonteerd raden wij aan om deze van onderen tot boven goed vast te draaien.

 

Effectieve oefeningen met een krachtstation

Met een krachtstation kun je met name isolatie oefeningen uitvoeren. Dit houdt in dat je slechts één spiergroep traint per oefening. Het voordeel hiervan is dat je weinig kans hebt op blessures omdat je de oefening eigenlijk bijna niet verkeerd kunt uitvoeren. Je kunt je voorstellen dat een verkeerde houding bij een overhead walking lunge meer – verkeerde – belasting op je lichaam oplevert dan een verkeerde houding bij een chest press of lat pulldown met kabels en in een gecontroleerde beweging op het krachtstation. Bijkomend voordeel is dat je ook eenvoudiger je grenzen kan verleggen. Krijg je echt geen beweging meer in de drukarmen, zet dan even snel het gewicht iets lager en pers nog 3 à 4 herhalingen eruit. Welkom progressieve overload en dus spiergroei.

 

Voordelen van een krachtstation

Het grootste voordeel van een krachtstation is al benoemd. Zoveel mogelijk verschillende krachtoefeningen uitvoeren binnen zo weinig mogelijk vierkante meters. Zo train je jouw hele lichaam op één apparaat. Bijkomend voordeel is de gereguleerde beweging waardoor je de oefening dus goed en veilig kunt uitvoeren. Wil je net wat meer verschillende oefeningen uitvoeren dan raden we aan om een krachtstation te selecteren met verschillende en liefst verstelbare pulleys. Op deze manier kun je met wat creativiteit een breed scala aan verschillende oefeningen uitvoeren.

 

Je krachtstation onderhouden

Zo. Hij staat. Na een paar uur montage ben jij klaar om gebruik te maken van je eigen gym. Zodra je deze eenmaal een paar weken gebruikt hebt zul je waarschijnlijk wel alle oefeningen begrijpen en je eigen trainingsroutine hebben opgebouwd. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw krachtstation deze routine wel bij kan houden? Om dit voor elkaar te krijgen heeft een krachtstation ook enig onderhoud nodig. Bij veel toestellen vind je de basis onderhoud tips op het frame van het toestel en/of in de handleiding hiervan. Volg deze op zodat je zo lang mogelijk fijn gebruik kunt maken van je nieuwe fitnesstoestel.

 

De belangrijkste tips die wij je kunnen geven vanuit onze jarenlange ervaring als distributeur zijn de volgende tips:

 1. Zorg voor goede montage. Neem hier de tijd voor. Hoe goed een kabel ook is, zodra deze net verkeerd wordt gemonteerd en deze net aanloopt bij je katrol dan is EN de beweging stroever dan normaal EN je kabel begint te slijten. Na je training vind je dan zwart gruis op de grond, dit is de nylon coating van de kabel. De kabels kun je na montage spannen.
 2. Over kabels gesproken. Monteer deze redelijk strak. Na montage kun je ze nog wat spannen en deze zullen na een paar keer gebruiken nog wat uitrekken. Onze monteurs zetten na montage het gewicht op max en doen een paar herhalingen, dit is vaak al genoeg om de kabels goed uit te rekken. Als hij dan wat te slap hangt kun je deze goed afstellen via de aangewezen plek zoals je in de handleiding kunt lezen. Controleer de spanning periodiek, afhankelijk van je gebruik zeker elke 2 à 3 maanden.
 3. Smeer de geleiders in voor het eerste gebruik. Veel geleiders komen al redelijk vettig uit de doos, dit is zeker niet altijd het geval en dit is zeker niet vet genoeg voor soepel en optimaal gebruik van je krachtstation. Gebruik hiervoor uitsluitend silicone spray of WD-40. Spuit een beetje op een velletje keukenpapier, vouw dit tussen je handen en smeer de geleiders hiermee flink in. Voer vervolgens een aantal herhalingen uit met gewicht en de geleiders worden via de gewichten vanzelf ingesmeerd.
 4. Verwijder eventueel zweet van je toestel en de bekleding na gebruik. Als je dit te lang laat liggen dan tast dit de coating aan of de toplaag van je bekleding waardoor deze gaat slijten.

 

Voor verdere tips over de aanschaf, het gebruik of het onderhoud van krachtstations kun je altijd contact met ons opnemen. Wij zijn sinds 1993 actief in het leveren van fitnessapparatuur dus wij kunnen je van uitstekende service voorzien.

Filter
88 producten
Inspire Multi-gym M3 - zwart
InspireMulti-gym M3 - zwart
Niet op voorraad
€3.999,00 Incl. btw
Bekijken
Inspire Multi-gym M5 - twee gewichtstapels - zwart
InspireMulti-gym M5 - twee gewichtstapels - zwart
Beschikbaar
€6.499,00 Incl. btw
Finnlo by Hammer BIOFORCE EXTREME Homegym
Finnlo by HammerBIOFORCE EXTREME Homegym
Niet op voorraad
€1.599,00 Incl. btw
Bekijken
 • Gratis verzending vanaf €40
 • 30 jaar expertise
 • Achteraf betalen
Body-Solid GPM65 Pec Dec Machine
Body-SolidGPM65 Pec Dec Machine
Niet op voorraad
€799,00 Incl. btw
Bekijken
Toorx Fitness Home Gym - MSX-3000
Toorx FitnessHome Gym - MSX-3000
Niet op voorraad
€2.899,00 Incl. btw
Bekijken
Toorx Fitness CSX-B5000 Dual Pulley 2x 100 kg
Toorx FitnessCSX-B5000 Dual Pulley 2x 100 kg
Niet op voorraad
€3.499,00 Incl. btw
Bekijken
Toorx Fitness Ski Cross Interval Fitnessapparaat
Toorx FitnessSki Cross Interval Fitnessapparaat
Beschikbaar
€1.299,00 Incl. btw
Body-Solid GDCC200 - Functional Trainer
Body-SolidGDCC200 - Functional Trainer
Niet op voorraad
€2.295,00 Incl. btw
Bekijken
Body-Solid GDCC210 - Functional Trainer - Compact
Body-SolidGDCC210 - Functional Trainer - Compact
Niet op voorraad
€2.295,00 Incl. btw
Bekijken
Body-Solid GDCC250 Deluxe Cable Crossover
Body-SolidGDCC250 Deluxe Cable Crossover
Niet op voorraad
€2.295,00 Incl. btw
Bekijken
Powerline PCCO90X Cable Crossover Machine
PowerlinePCCO90X Cable Crossover Machine
Beschikbaar
€795,00 Incl. btw
Body-Solid GCCO150 Cable Crossover
Body-SolidGCCO150 Cable Crossover
Beschikbaar
€1.895,00 Incl. btw
Inspire Krachtstation M1 - Black
InspireKrachtstation M1 - Black
Beschikbaar
€1.999,00 Incl. btw
Inspire Multi-Gym M2 - zwart
InspireMulti-Gym M2 - zwart
Beschikbaar
€2.999,00 Incl. btw
Body-Solid GS348 Series 7 Smith Machine Full Option
Body-SolidGS348 Series 7 Smith Machine Full Option
Beschikbaar
€4.230,00 Incl. btw
Body-Solid Serie 7 Smith machine GS348
Body-SolidSerie 7 Smith machine GS348
Beschikbaar
€2.095,00 Incl. btw
Toorx Professional 3-in-1 Smith Machine Rack ASX-4000
Toorx Professional3-in-1 Smith Machine Rack ASX-4000
Beschikbaar
€3.299,00 Incl. btw
Toorx Fitness Home Gym - MSX-70
Toorx FitnessHome Gym - MSX-70
Beschikbaar
€1.099,00 Incl. btw
ProClubLine Cable Crossover SCC1200 - 2x 75 kg
ProClubLineCable Crossover SCC1200 - 2x 75 kg
Beschikbaar
€4.695,00 Incl. btw
Toorx Fitness PRX-3500 Dual Pulley
Toorx FitnessPRX-3500 Dual Pulley
Beschikbaar
€2.499,00 Incl. btw
Toorx Fitness PRX-3000 Single Pulley
Toorx FitnessPRX-3000 Single Pulley
Beschikbaar
€1.799,00 Incl. btw
Powerline PSM1442XS Smith Machine Full Package
PowerlinePSM1442XS Smith Machine Full Package
Beschikbaar
€2.150,00 Incl. btw
Inspire DUAL Station Borst + Schouder
InspireDUAL Station Borst + Schouder
Beschikbaar
€3.699,00 Incl. btw
Toorx Fitness CSX-3000 Dual Pulley 2x80 kg
Toorx FitnessCSX-3000 Dual Pulley 2x80 kg
Beschikbaar
€2.999,00 Incl. btw

Een homegym of krachtstation kopen is de perfecte totaaloplossing voor krachttraining. Op enkele vierkante meters is het namelijk mogelijk om meer oefeningen uit te voeren dan je voor mogelijk had, van de chest press tot de leg extension! Dit maakt thuissporten wel heel eenvoudig. De beste homegyms die je kunt kopen, zijn de krachtstations van onder andere Finnlo, Inspire en Body-Solid. Bekijk de gehele collectie van homegyms die wij verkopen.

 

Waarom moet je een homegym kopen?

Met een homegym is het dus mogelijk om op enkele vierkante meters ontzettend veel fitnessoefeningen uit te voeren. Een krachtstation met of zonder gewichtenstapel levert je vaak wel meer dan veertig verschillende oefeningen op en dat allemaal binnen 2 à 3 vierkante meter. Door een homegym of krachtstation te kopen, werk je aan zowel je spierkracht als fitheid. Wat krachttraining betreft geldt het volgende: hoe meer energie je erin stopt, des te meer energie krijg je ervan.

 

Welke krachtstation past er bij mij?

Twijfel je over de homegym die je wilt kopen? Natuurlijk helpen onze medewerkers je hier graag mee! Baseer je keuze vooral op jouw fitnessniveau en de verwachtingen die je hebt van een gym in je eigen huis. Als je behalve de basis ook een smith machine in je gym wilt hebben, dan kom je al snel uit bij een Inspire krachtstation. Als je alleen de basisoefeningen wilt doen, dan is een krachtstation van Finnlo Autark een uitstekend alternatief! Maak jouw fitness in huis compleet met een handige set dumbbells om nog meer variatie in je training aan te brengen. Wanneer je niet alleen krachttraining wilt doen, maar je ook aan je mobiliteit wilt werken met mobiliteitsoefeningen, raden we een BLACKROLL-weerstandsband aan. Als je liever je krachttraining combineert met cardiotraining dan is een hometrainer een ideale invulling, die ook nog eens niet zoveel ruimte in beslag neemt. Ook ideaal als rustige warming-up.

 

Trainen met een krachtstation

Trainen op een krachtstation is zowel handig als eenvoudig. Het merendeel van onze krachtstations is voorzien van een gewichtenstapel waardoor je eenvoudig het gewenste gewicht kan selecteren. Daarna kies je jouw favoriete oefening en je kunt beginnen met trainen. In een sportschool wordt er eigenlijk vrijwel geen rekening gehouden met de ruimte die elk apparaat moet innemen. Als je met een meer beperkte ruimte moet werken dan dien je hier wel rekening moet houden. Op dat moment wordt het interessant om meerdere krachtstations of oefeningen in één apparaat te combineren. De conventionele krachtstations voorzien je van alle oefeningen die nodig zijn om je gehele lichaam te trainen binnen de vierkante meters die ze innemen. Een chest press bijvoorbeeld kun je zo verstellen dat deze ook als row gebruikt kan worden. Terwijl je op de zitting plaats neemt vind je boven je hoofd de mogelijkheid om een lat pulldown uit te voeren, terwijl je onder je een aparte kabel hebt liggen om biceps curls of bijvoorbeeld upright rows uit te voeren.

 

Waar moet je op letten bij aanschaf van een krachtstation/homegym?

Ten eerste is het belangrijk om na te gaan hoeveel ruimte je precies beschikbaar hebt. Wil je bijvoorbeeld thuis gaan trainen, denk dan goed na over hoeveel vierkante meter een eigen gym nodig heeft. Behalve de afmetingen van het toestel zelf, dien je ook rekening te houden met het verstellen van het gewicht en het uitvoeren van de oefeningen. Wil je bijvoorbeeld staand met kabels gaan werken dan heb je ook een paar meter voor het toestel nodig om dit goed uit te voeren. Houd ook rekening met de hoogt van het plafond. Lang niet alle kamers in het huis zijn hoog genoeg om een toestel te plaatsen en/of te monteren. Met name garages en slaapkamers hebben over het algemeen een wat lager plafond. In dat geval is het wijs om een gym te selecteren die minder hoog is. Doorgaans zijn gyms rond de 210 cm hoog. Er zijn echter ook gyms die lager zijn, zoals op dit moment de Finnlo Autark 600. Deze is slechts 196 cm hoog waardoor deze in bijna elke ruimte past.

Ten tweede is het belangrijk om de specificaties te vergelijken van diverse gyms. Denk hierbij aan de maximale belasting. Des te hoger deze ligt, des te hoger ligt de kwaliteit van het toestel. De framedelen, het laswerk en de afwerking liggen hier allemaal ten grondslag van. Ben je van plan om 1 x a 2x per week lekker thuis te trainen, dan kun je prima uit de voeten met een wat lichter toestel. Ga je vaker dan 2x per week trainen dan is het zeker wijs om naar een wat zwaarder en vaak wat duurder toestel te kijken. Deze zijn hoogwaardiger afgewerkt en zullen je op langere termijn zeker niet teleurstellen.

Veel van onze krachtstations werken met kabels. Ook hierin zijn er veel verschillen. De kabels van onze Inspire krachttoestellen bijvoorbeeld zijn een stuk soepeler en duurzamer dan de krachttoestellen van goedkopere merken. Bijna alle kabels worden getest op trekkracht. Bij de merken Inspire en Finnlo worden deze tot maar liefst 450 kg getest. Zo weet je zeker dat jouw gym tegen een stootje kan. Bij het monteren van het krachttoestel merk je hoe soepel de kabel van een Inspire gym over de katrollen gelegd kan worden. Absoluut de benchmark op het gebied van krachttoestellen.

 

Accessoires voor jouw krachtstation

Bij je krachtstation kun je een enorm aantal verschillende accessoires kopen om je training een volledig nieuwe dimensie te geven. We kennen allemaal wel de bekende lat pulldown bar of row bar. Of bijvoorbeeld een triceps rope. Dit zijn conventionele accessoires waarbij je vele extra oefeningen kan uitvoeren zoals biceps curls of triceps pressdowns. Minder bekend zijn de “weight stack adaptors”. Dit zijn kleine gewichtjes die precies zo gegoten zijn zodat ze aan de bovenkant van een bestaande gewichtenstapel geplaatst kunnen worden. Deze gewichten zijn een fractie van het gewicht van een standaardgewicht. Op deze manier kun je net even het gewicht verhogen of verlagen zodat je wel net even een paar herhalingen meer kunt uitvoeren. Dit terwijl het gewicht met bijvoorbeeld 4,5 of 5 kg verhogen net te veel voor je is. De merken Body-Solid en Inspire hebben hier hun eigen varianten voor die naadloos op jouw toestel passen. Wij leveren ook accessoires zoals ab bars, deze maak je vast aan de musketonhaken waar je normaal de lat bar plaatst zodat je ab crunches kunt uitvoeren terwijl je op de zitting van je krachtstation plaatsneemt.

Qua conventionele accessoires vind je ook diverse verschillen. Zo leveren wij standaard lat pulldown stangen, die vaak volledig massief zijn en daardoor een kilo of 3 a 4 wegen. Dit scheelt al bijna een geheel blokje aan gewichten bij je oefening. Vandaar dat wij ook aluminium stangen aanbieden. Deze wegen minder dan een kilogram waardoor het gekozen gewicht veel accurater is.

Een overzicht van alle accessoires om jouw gym uit te breiden vind je hier.

 

Montage tips voor jouw krachtstation

Je hebt je bestelling ontvangen. En dan? Er staat waarschijnlijk een pallet vol met dozen voor je klaar en waar moet je beginnen? Geen zorgen, elke levering is voorzien van een goed te volgen montagehandleiding. Mits je deze goed stap- voor stap opvolgt dan komt het helemaal goed. Wij adviseren hierin om eerst alles op je gemak uit te pakken, al het afvalmateriaal goed te scheiden en dan te beginnen. Neem hiervoor zowel alle ruimte als alle tijd. Haastige spoed is zelden goed, dat geldt hier ook.

Zodra je eenmaal alles klaar hebt voor montage, zorg dan voor het juiste gereedschap. Immers is dit al het halve werk. Met een goede ratel, een steeksleutel set, een set inbussleutels en een kruiskopschroevendraaier kom je een heel eind. Standaard wordt elke gym geleverd met gereedschap, zoals je dat ook gewend bent van bekende meubelwinkels. Echter raden wij aan om je eigen gereedschap te gebruiken. Dit is een stuk steviger en werkt echt een heel stuk beter en sneller. Volg vervolgens de eerste instructies op, zonder te overhaasten en vooral zonder eigen improvisatie. De volgorde van de montagestappen is er niet voor niets.

Rek de kabels eerst helemaal uit. De kabels worden opgerold geleverd. Alhoewel veel kabels hier zeker goed tegen kunnen, is het aan te raden deze eerst goed uit te rekken alvorens je deze monteert. Doe je dit niet, dan loop je kans dat deze gaan draaien en waardoor je toestel niet lekker soepel loopt.

Draai in het begin alle bouten niet te vast. Mocht je ergens een foutje hebben gemaakt dan is het makkelijker te corrigeren en bij het plaatsen van diverse framedelen heb je wat speling nodig om deze aan elkaar vast te monteren. Zodra je het gehele toestel goed hebt gemonteerd raden wij aan om deze van onderen tot boven goed vast te draaien.

 

Effectieve oefeningen met een krachtstation

Met een krachtstation kun je met name isolatie oefeningen uitvoeren. Dit houdt in dat je slechts één spiergroep traint per oefening. Het voordeel hiervan is dat je weinig kans hebt op blessures omdat je de oefening eigenlijk bijna niet verkeerd kunt uitvoeren. Je kunt je voorstellen dat een verkeerde houding bij een overhead walking lunge meer – verkeerde – belasting op je lichaam oplevert dan een verkeerde houding bij een chest press of lat pulldown met kabels en in een gecontroleerde beweging op het krachtstation. Bijkomend voordeel is dat je ook eenvoudiger je grenzen kan verleggen. Krijg je echt geen beweging meer in de drukarmen, zet dan even snel het gewicht iets lager en pers nog 3 à 4 herhalingen eruit. Welkom progressieve overload en dus spiergroei.

 

Voordelen van een krachtstation

Het grootste voordeel van een krachtstation is al benoemd. Zoveel mogelijk verschillende krachtoefeningen uitvoeren binnen zo weinig mogelijk vierkante meters. Zo train je jouw hele lichaam op één apparaat. Bijkomend voordeel is de gereguleerde beweging waardoor je de oefening dus goed en veilig kunt uitvoeren. Wil je net wat meer verschillende oefeningen uitvoeren dan raden we aan om een krachtstation te selecteren met verschillende en liefst verstelbare pulleys. Op deze manier kun je met wat creativiteit een breed scala aan verschillende oefeningen uitvoeren.

 

Je krachtstation onderhouden

Zo. Hij staat. Na een paar uur montage ben jij klaar om gebruik te maken van je eigen gym. Zodra je deze eenmaal een paar weken gebruikt hebt zul je waarschijnlijk wel alle oefeningen begrijpen en je eigen trainingsroutine hebben opgebouwd. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw krachtstation deze routine wel bij kan houden? Om dit voor elkaar te krijgen heeft een krachtstation ook enig onderhoud nodig. Bij veel toestellen vind je de basis onderhoud tips op het frame van het toestel en/of in de handleiding hiervan. Volg deze op zodat je zo lang mogelijk fijn gebruik kunt maken van je nieuwe fitnesstoestel.

 

De belangrijkste tips die wij je kunnen geven vanuit onze jarenlange ervaring als distributeur zijn de volgende tips:

 1. Zorg voor goede montage. Neem hier de tijd voor. Hoe goed een kabel ook is, zodra deze net verkeerd wordt gemonteerd en deze net aanloopt bij je katrol dan is EN de beweging stroever dan normaal EN je kabel begint te slijten. Na je training vind je dan zwart gruis op de grond, dit is de nylon coating van de kabel. De kabels kun je na montage spannen.
 2. Over kabels gesproken. Monteer deze redelijk strak. Na montage kun je ze nog wat spannen en deze zullen na een paar keer gebruiken nog wat uitrekken. Onze monteurs zetten na montage het gewicht op max en doen een paar herhalingen, dit is vaak al genoeg om de kabels goed uit te rekken. Als hij dan wat te slap hangt kun je deze goed afstellen via de aangewezen plek zoals je in de handleiding kunt lezen. Controleer de spanning periodiek, afhankelijk van je gebruik zeker elke 2 à 3 maanden.
 3. Smeer de geleiders in voor het eerste gebruik. Veel geleiders komen al redelijk vettig uit de doos, dit is zeker niet altijd het geval en dit is zeker niet vet genoeg voor soepel en optimaal gebruik van je krachtstation. Gebruik hiervoor uitsluitend silicone spray of WD-40. Spuit een beetje op een velletje keukenpapier, vouw dit tussen je handen en smeer de geleiders hiermee flink in. Voer vervolgens een aantal herhalingen uit met gewicht en de geleiders worden via de gewichten vanzelf ingesmeerd.
 4. Verwijder eventueel zweet van je toestel en de bekleding na gebruik. Als je dit te lang laat liggen dan tast dit de coating aan of de toplaag van je bekleding waardoor deze gaat slijten.

 

Voor verdere tips over de aanschaf, het gebruik of het onderhoud van krachtstations kun je altijd contact met ons opnemen. Wij zijn sinds 1993 actief in het leveren van fitnessapparatuur dus wij kunnen je van uitstekende service voorzien.

Krachtstation kopen? Vind jouw nieuwe gym hier
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij gebruiken cookies voor gepersonaliseerde advertenties. Op deze manier verbeteren wij onze website. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »