Terug

  • 30 dagen bedenktijd. Wij halen het product gratis bij u op.
  • Altijd goed advies
  • Meer dan 1.200 producten online

Foamroller en triggerpoint therapie

  • Blog categorie: Sport | Cardio & Kracht
  • Door David Danis
  • 09 / 04 / 2019 0
Foamroller en triggerpoint therapie

Foam rolling is een massagetechniek die gebruikt maakt van triggerpoints. Ook wel self-myofascial release (=SMR) genoemd. Het helpt bij prestatieverbetering en snelheid van revalidatie.

Als je het woord foam roller laat vallen zullen veel mensen raar opkijken. In de fitness-community is het echter een steeds populairder wordend product. Foam rolling is een massagetechniek die gebruikt maakt van triggerpoints. Ook wel self-myofascial release  (=SMR) genoemd.

Een triggerpoint of te wel een spierknoop is een ophoping van sarcomeren die ervoor zorgt dat de spier onder constante spanning staat. Dit leidt tot overactieve spieren.

Bij voetballers komt het bijvoorbeeld vaak voor dat ze een overactieve gastrocnemius en soleus hebben. Simpel gezegd verkorte kuitspieren. Niet enkel naar prestatieverbetering (sprongkracht, isometrische spierkracht en range of motion) maar ook blessurepreventie is het erg belangrijk om de verklevingen (triggerpoints) weg te werken via SMR.

Door op de juiste manier met de foam roller over de stijve spieren te rollen, creëert men druk op de verklevingen. Deze druk stimuleert ons lichaam op verschillende manieren.
Zo gaat het onder meer het golgi pees apparaat activeren. Dit zorgt voor autogene inhibitie (= ontspanning in de spier).

Door middel van Autogene inhibitie zal je spier terug op lengte komen. En dit resultaat merk je al vrij snel op. De foam roller is een niet te missen instrument om aan je arsenaal van oefeningen toe te voegen!

Foam rolling kan je het best steeds voor je training doen. Het is ook steeds vrijblijvend om ook na je training een korte sessie in te lassen. Je kan er weinig mis mee doen, doe wat je zelf prettig vind.

Interesse in een foam roller? Kijk even naar onze Toorx Grid Foam Roller.

Vragen? Reageer even in de comments of naar sales@nrgfitness.nl

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
NRG fitness BV 9.5 / 10 - 67 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »